sexuell hälsa

8 sätt att hoppa på din libido

sexuell hälsa 8 sätt att hoppa på din libido

Are They Gay? - Sherlock Holmes and John Watson (Johnlock) (Maj 2019).

Anonim

Det är helt normalt att uppleva dips i din libido på grund av brist på sömn, fluktuerade hormoner, stressiga situationer, utmattning och fysisk eller emotionell hälsa. Många av oss känner oss för trötta för sex eller har tider när vår sexdrivning är låg. Och du är nog inte ensam om du upplever mindre intresse för sex på grund av konsekvens och tristess i sovrummet. Faktum är att kvinnor som är i ett förhållande som är längre än ett år brukar faktiskt förlora intresset för sex än de som varit med sin partner under en kortare tid.

Här är 8 naturliga sätt att få din sexkörning tillbaka ...

1. Fokusera på njutning inte penetration

Nöje behöver inte alltid betyda (eller leda till) genomträngande sex, säger Petra Boynton socialpsykolog, sexforskare och agony-faster på The Telegraph. Hon påpekar att det kan finnas tillfällen då du inte verkligen känner för att ha sex - men det är viktigt att fokusera på de saker som du tycker är trevligt.

"Det här kan vara kyssande, ligga i sängen naken tillsammans eller ens ge eller ta emot oralsex. Och det behöver inte nödvändigtvis vara sexuellt: laga en måltid tillsammans, sitta på soffan och ha en kram - vad som helst du gillar att göra, "förklarar hon.

2. Håll det friskt

Par i långsiktiga relationer kan tycka att de behöver vara lite mer kreativa när det gäller hur du har sex. "Sex stagnerar i långsiktiga relationer", säger sexpert Annabelle Knight. "Du slutar göra samma rutin månad efter månad - cirka sju minuter, två gånger i veckan, i samma position. Du måste jobba med sex med din partner för att hålla sakerna fräscha."

Hon rekommenderar att göra något speciellt en gång i veckan för att ta upp tanken som du hade när du var första datering. "Prova något så länge du är bekväm med det här. Det här är en aktivitet som kan vara mycket roligt: ​​suger dina partners tår. De flesta kommer att krama på det, men när du kommer förbi den ursprungliga tanken kan det vara en mycket sexuell upplevelse eftersom dina fötter är en erogen zon. "

3. Skygg inte av sexleksaker

Sexleksaker kan lägga till en helt ny dimension till ditt förhållande och är ett utmärkt sätt att krydda saker och lägga till variation i sovrummet. Annabelle säger att 80% av par som använder dem säger att de förbättrar sina sexliv. "Mitt råd är att starta små och arbeta dig upp. Smalare vibratorer är perfekta för de nya köksleksakerna och de med kaninöron ger dubbelt stimulans av både klitoris och G-spot", förklarar hon.

Annabelle rekommenderar Lovehoney Jessica Rabbit Slimline, en petit vibrator med en mängd olika inställningar som är utformade för att passa alla. Och för en lite mer erfaren användare rekommenderar hon Lovehoney Magic Wand. "Wand massager är en av de snabbast växande könsstyckeskategorierna, som rivar traditionella vibratorer i popularitet. De ger kraftfulla vibrationer och många kvinnor rapporterar mer intensiva orgasmer med dem."

Om du vill ha en sexleksak som masserar din G-spot, varför försök inte LELOs GIGI ™ 2?

4. Använd sexuell fantasi till din fördel

Enligt Petra är sexuella fantasier väldigt viktiga. "Många människor känner att det enda sättet att de skulle uppleva önskar är från deras partner. Och det är på något sätt oärligt eller disloyalt om du lita på en fantasi eller onanera innan du går och lägger dig för att känna dig mer upphetsad. Om detta ökar din längtan och du njuter av det, gör det. "

Om du behöver mer uppmaning, rekommenderar Annabelle att läsa lite erotisk litteratur för att få dig i stämningen. "Jag har alltid varit ett enormt fan av erotiska böcker, och berättelserna är inte bara för underhållning, de kan också ge dig några bra idéer för vad du och din andra hälften kan göra."

5. Faktor i vissa fetter och zink till din kost

Diet är oerhört viktigt när det gäller att upprätthålla en man eller en kvinnas sexdrivning, säger nutritionisten Marilyn Glenville. "Goda fetter (omättade fetter), till exempel oljig fisk, nötter och frön, är viktiga för att öka libido, eftersom könshormoner (som testosteron) är tillverkade av dessa livsmedel. Fett kommer också att bidra till att hålla vävnader som slidan smörjs och mjuk."

Enligt Marilyn innehåller ostroner goda mängder zink, vilket är viktigt för framställning av könshormoner, varför de gamla kvinnornas historia om att använda ostron som en afrodisiakum. "God kvalitet protein är viktigt eftersom det innehåller L-arginin, en aminosyra som kroppen behöver för att göra kväveoxid, en förening som hjälper blodcirkulationen i de områden som är viktiga för ett hälsosamt sexliv."

6. Döm inte dig själv

Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon rätt mängd kön du borde ha, oavsett om du vill ha det två gånger om dagen eller en gång i månaden. Petra förklarar, "Påminn dig om att de flesta av oss inte har orgasmiskt sex hela tiden. Det spelar ingen roll hur ofta du gör det, men om du gillar det. Om det inte stör dig eller din partner är det inte ett problem."

Och kön och relationsexpert Tracey Cox håller med om att väldigt få individer har konsekvent bra sex. "De flesta av oss stöter igenom med en blandning av outrageously grand sessions, vanliga shags och den udda mycket pinsamma händelsen (eller tolv). Även par som betygsätter sitt sexliv som fantastiska erkänner bara två till tre sessioner av var 10: e material. Skjut på dig själv när saker är bra, men var snäll och förlåt när saker inte är ", förklarar hon.

7. Ta upp lite yoga

En studie från 2009 i Journal of Sexual Medicine fann att yoga förbättrar sexuell lust, upphetsning, orgasm och övergripande tillfredsställelse. Michele Pernetta, en av Storbritanniens ledande yogalärare och grundare av Fierce Grace säger att känslan frisk, stark, flexibel och säker är viktiga faktorer för att känna sig sexig, attraktiv och ha en önskan om intimitet och romantik.

"Yoga påverkar oss fysiskt, genom att balansera hormoner och öka cirkulationen till könsorganen, men öppnar oss också emotionellt, minskar stress, trötthet och ökar vår känsla av välbefinnande och förtroende, vilket direkt gagnar vår önskan om intimitet och sex", säger Michele .

8. Tala med din läkare

I allmänhet vill du inte ha sex, betyder inte att det är något konstigt, onormalt eller fel med dig, säger Petra. Men om du är oroad över att låg längtan är kopplad till en fysisk eller känslomässig fråga, prata med din läkare.

Läkares Råd