hudvård

7 saker du kan göra för att förbättra utseendet av ärrbildning

hudvård 7 saker du kan göra för att förbättra utseendet av ärrbildning
Anonim

Trots att det är ett testament på hur vår hud läker sig, kan ärrbildning ofta få människor att känna sig ganska självmedvetna. Många studier kopplar akneärr, i synnerhet till lägre självkänsla .

För att få de bästa resultaten är det viktigt att visa en viss allvarlig TLC på det ursprungliga såret genom att låta det andas, förhindra att det smälter med krämer eller att det blöts under långa perioder, försiktigt rengöra området, undviker att plocka skurkar (detta hindrar hudens naturliga läkningsprocess), håller den ut ur solljus och undviker infektion.

Enligt den berömda Beverly Hills dermatologen Dr Harold Lancer och grundare av Lancer Skincare bidrar tre faktorer till hur mycket av din ärrbildning är reducerad: omständigheten av hur och var ärret skapades löpte tiden bort mellan tidpunkten för skapande och behandling, och vården du ger såret och ärret. Om dessa tre faktorer följs kan du få nära 100% minskning av ärr, enligt dermatologen till stjärnorna. Här ger Dr Lancer andra viktiga faktorer som du bör överväga när det gäller att ta hand om och minska utseendet på ärr:

1. Aktuell behandling är alltid den första porten av samtalet

"Jag närmar mig alltid en kunds ärr lokalistiskt när de anländer för första gången på min klinik. Det finns ingen annan behandling än aktuell hudvård eftersom du behövde förstöra ett ärr för att det ska fungera bättre. Om ärrbildning kvarstår framträdande efter sex månader är en kund kan behöva återuppfylla laserbehandling eller kemisk skal. Dessa är effektiva men dyra och smärtsamma. "

2. Du har ett 36-timmars fönster för de bästa (och billigaste) resultaten

"I allmänhet bör du behandla ett ärr inom de första flera dagarna av det som uppstår. Om du väntar längre än 36 timmar ökar tiden och kostnaden som behövs för att förbättra utseendet på ett ärr."

3. Välj inte på din hud!

"Håll inte händerna av ärr. Försök inte försäkra dig själv om ett sår, det vill säga, inte välj och administrera inte medicin, eftersom det bara kommer att göra ärrbildning värre. Extrema väderklimat och extrema solexponering kan också orsaka ärr som visas mer framträdande. "

4. Utsök området försiktigt försiktigt

"Förutom att försiktigt rengöra och använda en antioxidantrik, antiinflammatorisk fuktighetskräm stimulerar exfoliering naturlig proteinproduktion i det övre lagret av dermis, ökar syreflödet och uppmuntrar enzymproteinproduktion i stratumhinnan (det djupaste skiktet av huden), utlöser självreparation. "

5. Leta efter näringsrika hudvårdsprodukter

"För att verkligen förbättra ärrvävnaden, leta efter näringsrika produkter som innehåller A-vitamin, vilket ökar cellproduktionen i hudens översta lager. Din produkt ska även innehålla vitamin C (askorbinsyra) som hjälper till att föryngra huden och vitamin E, en kraftfull antioxidant. Plantaxtraktenzymer som aloe, pumpa, magnesiumkristall och enzomatisk mekanisk polering, någon sortsyra eller blekningskomponent och för det tredje något som återställer hudbarriären som peptider, vitamin C, vitamin A och vitamin E. Peptider är i allmänhet viktiga som de är aminosyror som hjälper till att stimulera kollagenproduktionen. "

6. Behandla bara akne ärr när akne har slutat

"Det är viktigt att akne inte längre är aktiv, det finns ingen mening att behandla akne ärr om huden fortfarande producerar akne. När akne har gått kan du lämnas med pitted" craters "eller missfärgning i form av rött eller bruna märken. För att ta itu med detta måste du begå en exfoliate, rengöring och fuktgivande regim varje kväll i tre till sex månader. Exfoliate varje natt - eller varannan om din hud är känslig - för att stimulera cellförnyelse. rengör och fuktar. Lancer Retexturizing Treatment Cream (£ 68) innehåller 10% glykolsyra och cellfunktionsoptimeringsmedel som hjälper till att öka cellomsättningen, lätta missfärgningar, öppna porer och förbättra effekten av andra behandlingar. "

7. Minimera användningen av smink när det är möjligt

"Jag rekommenderar också att människor undviker att kamoufla sina ärr med smink. Däcken med smink kommer att göra ärr värre eftersom kosmetika är gjorda av kemikalier som ökar inflammation. Ju mer du försöker dölja ärren, ju mer sannolikt är det att det blir sämre och svårare att dölja. "

Läkares Råd