välbefinnande

7 saker att veta innan du popar det vitaminet


välbefinnande 7 saker att veta innan du popar det vitaminet

Traditional kimchi recipe (Tongbaechu-kimchi: 통배추김치) (Juli 2019).

Anonim

1. Förbered din kropp

Kosttillskott måste smältas fullständigt för att göra sina saker. Om dina magsyranivåer är låga eftersom du stressar, du röker eller du inte äter bra, kan du lika väl spola de flikarna nedåt i loppet - inte bra när en månads försörjning kan kosta lika mycket som ett gym medlemskap. Så hantera din stress och lagra på hälsosam mat för att maximera hälsofördelarna.

2. Perfekt "piggyback"

Många vitaminer och mineraler behöver en "piggyback" på en bärarmolekyl eller chelat som ska absorberas. Bargain-basement piller använder billiga chelater som är svårare för din kropp att bearbeta, så du kanske inte får full dos. Mindre effektiva chelater kommer att säga "oxid" eller "karbonat" på etiketten, medan versioner av högsta kvalitet är märkta "bisglycinat", vilket betyder att de levererar varorna.

Har du inte råd med högkvalitativa piller? Du kanske är bättre att ta en varannan dag än att förlita sig på smuts-billiga versioner.

3. Var tålamod

Undrar varför du inte är full av hälsa och vitalitet efter dag ett? Hålla fast vid det. Du måste tillåta minst 12 veckor för att ett multivitamin- eller mineraltillskott ska kunna träda i kraft, även om du kan känna de positiva effekterna av omega-3 på så lite som tre eller fyra veckor på grund av hur effektivt kroppen behandlar den.

4. Gör en måltid av det

Precis som oss fungerar de flesta kosttillskott inte så bra på en tom mage. Detta gäller speciellt för probiotika, som kan zapped av syra i tarmarna om du inte har ätit. Undantaget är enkla aminosyror som glukosamin (för friska leder) eller 5HTP (vilket ökar ditt humör). De ska tas mellan måltiderna, så några sockerarter i din måltid påverkar inte deras absorption.

5. Känn drömlaget

Du känner förkylning på så du huvudlinje C-vitamin och undrar varför du fortfarande snifflar dagar senare. Låter bekant? Näringsämnen fungerar bäst i lag, så medan C-vitamin ökar ditt immunförsvar, behöver det järn att smälta ordentligt. Prova att ta ett multivitamin som en "bas", och lägg till extra viktiga näringsämnen beroende på dina behov.

6. Tänk två gånger

Många av oss poppar ett piller en gång om dagen och glömmer det och tänker att vi gör vår hälsa en stor fördel. Faktum är att allt överskott av vattenlösliga näringsämnen som vit C och B enkelt kommer att spolas bort varje gång du går till loo. Dela din dos genom att dela upp piller och ta två eller tre gånger om dagen.

7. Tiden är rätt

Är du en morgonperson? Eller en nattuggla? Många kosttillskott faller också i dessa kategorier. B exempel och de som innehåller tyrosin tas bäst först eftersom de kan ge dig energi, men theanin, magnesium och 5HTP är naturliga lugnande medel, så pop dem innan du går och lägger dig.

Läkares Råd