äta nyttigt

7 enkla tweaks du kan göra för att förbättra din kost


äta nyttigt 7 enkla tweaks du kan göra för att förbättra din kost

Use Sound Effects To Increase Production Value (ft. Freddie Wong) (Juli 2019).

Anonim

Med upptagna och stressiga liv kan hälsosam kost ofta ta baksätet. En hälsosam kost är emellertid integrerad för att må bra och sluta känna dig nedslagen och trög. Dessa enkla tips hjälper dig att förbättra din kost och få din hälsosam mat tillbaka på rätt spår ...

1. Ställ in dina måltider

Livet för de flesta av oss är ganska hektiskt - om det brinner ljuset i båda ändar när det gäller att arbeta, studera eller umgås, eller som ett upptagen föräldrars jongleringstjänst, sociala och familjeåtaganden, slutar det vanligtvis middag senast på listan prioriteringar efter dagens arbetsuppgifter är över. Det är emellertid en av de bästa sakerna du kan göra för hälso- och viktminskning, när du bestämmer dig för att äta som hushåll tidigt på kvällen.

Du måste ha minst fyra timmar mellan middagstid och sängtid, så att du fortfarande är aktiv efter att ha ätit och kroppen är i läkningsläge, när du går i pension i sängen - istället för att smälta en tung måltid under denna vilsamfas!

2. Undvik emotionell ätning

Från en tidig ålder har de flesta av oss lärt sig att behandla mat som en känslomjukare. Som barn kan vi ha blivit belönade med "godis", erbjöd mat när de kände sig ledsna eller obehagliga och därför lärt sig att omedelbart nå mat när vi känner oss emotionellt obalanserade. Vi kan minska denna benägenhet genom att säkerställa att vi äter tillräckligt med protein hela dagen för att hålla blodsockret stabilt.

Krämrika livsmedel är också ett bra sätt att hjälpa till att stabilisera blodsockernivån och därför dämpar energi och humör. Att medvetet vända sig till andra yrken under oroligheter - som en promenad i parken, kan hobbyer som kräver användning av händerna, såsom stickning, målning, uppmärksam färgning eller hypnoterapi och annan rådgivning hjälpa till att korrigera alla ohälsosamma förhållanden med mat.

3. Skäm bort sinnena och var uppmärksam när du äter

Det är viktigt att vi förbinder med mat under beredningen av det och i beredskap för att äta. Det här är inte bara en bra social träning, det förbereder också vår kropp sensoriskt för måltiden som kommer. Röra, smaka och luktar mat är när matsmältningen börjar.

Vår kropp förbereder sig för att maten ska komma genom att salivera och släppa väsentliga matsmältningsenzymer och därigenom minska de typ av symtom som "IBS" kan uppleva när vi äter bråttom som matsmältningsbesvär, uppblåsthet och flatulens. Hur väl förberedd tror du att din kropp är som du kommer ut ur det stressiga mötet och ta en smörgås att äta, medan du häller över dina e-postmeddelanden ??

4. Undvik onödiga flytande måltider

I vår cafékultur är vi överskattade med en mängd kaffe för att fresta våra smaklökar när vi hamnar med vänner, men varna dessa härliga godisar är regelbundet kaloribelastade puddingar som maskerar som en drink. Lägg till en muffin med din kaffe choc-o-latte och du kan enkelt blåsa din veckas utsläpp av socker i en träff, vilket är bra om du har en då och då; kanske inte så mycket om det är en daglig förekomst.

5. Hantera skiftarbete för att möta dina behov

Vårt samhälle är beroende av det speciella folk som gör jobb som kräver skiftarbete. Men dessa arbetsmönster kan ta en vägtull på den enskilda hälsan på den mest grundläggande nivån för att störa ätstiderna. Att äta innan du sover kan inte bara spela förödelse mot matsmältning som leder till IBS-symtom eller till och med sämre, men det hämmar också kroppens tid att läka och reparera, vilket kan orsaka inflammation och leda till kroniska hälsotillstånd.

Vad kan du göra om du skiftar jobb? Först och främst, försök och behåll ditt skiftarbete så regelbundet som möjligt utan att skära och byta skiftmönster oftare än absolut nödvändigt. Ät förnuftigt om du behöver äta i oregelbundna tider som soppor och lätt proteinbaserade måltider. Sömn näringsämnen att överväga är tryptofan, magnesium, theanin, kamille och citronbalsam.

6. Se efter dina vänliga bakterier

Vi lär oss mer och mer om hur fördelaktiga de små organismerna som bor i vår tarmen är för oss. Vi behöver mata dessa bakterier för att kunna dra nytta av mer energi, förbättrad immunitet, lindra diarré / förstoppning, nedsatt uppblåsthet, förbättrad humör och hälsa för att nämna några av deras fördelar.

Att minska raffinerade och bearbetade livsmedel och öka hela livsmedel och mångfald av vegetabiliska livsmedel, kommer att hjälpa dessa lilla soldater att trivas. Denna mångfald av mat ger oss nödvändiga prebiotika för att mata de goda bakterierna. nämligen inulin och FOS. För de av oss som kämpar för att hitta balans i våra liv kan en höghållfast daglig probiotisk innehållande prebiotika hjälpa till att lindra dessa symtom.

7. Ät mindre ut

En måltid ut ibland med nära och kära, är den perfekta känslan-bra boost. Men om detta händer för ofta för bekvämlighet eller på grund av brist på struktur i ditt liv, kan det här påverka hälsan negativt. Inte bara för det faktum att maten ofta tas sent på kvällen och med alkohol och / eller koffein som kan störa vår sömn, utan att förneka den extra mat vi äter när vi äter med vänner.

Förneka inte dig själv dyrbar tid med dina speciella människor, istället vara smart om de arrangemang du gör och planera att mötas efter en tidig middag hemma och tänka utanför lådan vad gäller vad du gör. Vad sägs om dansklassen som du alltid ville försöka, ordna en bokklubb eller gå med i ditt lokala filmsamhälle?

Lucy Sparkes är en nutritionist på BioCare.

Läkares Råd