äta nyttigt

7 tecken du äter för mycket socker


äta nyttigt 7 tecken du äter för mycket socker

21 dagar utan socker? (Juli 2019).

Anonim

Det är ingen hemlighet att socker är i nästan allt du äter, även de matar du aldrig skulle förvänta dig. Det är inte heller en hemlighet att sockerintag blir ett stort problem som kan leda till stora hälsoproblem som diabetes och hjärtsjukdom. Med det sagt, även om dessa problem faller på det allvarligare slutet, finns det fortfarande några tecken att se upp för när man försöker bestämma hur mycket socker är för mycket. Vi pratade med Brooke Alpert, MS, RD, CDN, grundaren av B-Nutritious och en medlem av American Dietetic Association för att lära känna hur man vet när det är dags att skära ner på sockret.

1. Du längtar efter socker ... Mycket

Tro det eller inte, det är faktiskt möjligt att vara beroende av socker. Och enligt Alpert utvecklar du en omättlig aptit för socker ju mer du äter den. "Genom att äta en sockersocker diet ger du ett hormonellt svar i din kropp som är som en våg, det tar dig upp och då kraschar du ner och det triggar din kropp att önska mer socker, säger hon till Delish. När du befinner dig ständigt ute efter något sött, förbise inte det, eftersom det finns en möjlighet att dina begär är ett tecken på ett större problem.

2. Du behöver mer socker för att tillfredsställa dig själv

Det kan hända att du kan få problem om du inte är nöjd med mängden socker i vissa livsmedel, utöver dina begär. Säg hej till vad Alpert kallar socker överkill, vilket "orsakar din smakstopp socker tolerans att gå upp, så du behöver mer och mer socker för att tillfredsställa det söta begäret."

3. Du har gått upp i vikt

Du behöver nog inte oss att berätta för det här, men om du har märkt att du är några pounds tyngre kan det vara dags att överväga att minska hur mycket socker som finns i din kost. Anledningen till att det bara är att äta socker inte uppfyller din aptit - det gör att du äter ännu mer. "Överflödigt socker är överflödiga kalorier, och eftersom det inte har protein eller fiber, fyller den dig inte, så du fortsätter bara att äta den, säger Alpert. "När du fyller på socker, säger din kropp att producera mer insulin (och) över tiden, att överdriven produktion kan leda till insulinresistens."

4. Du upplever humörsvängningar ganska ofta

Om du har ätit socker någonsin i ett humör som är mindre än stjärnan finns det en anledning till det. "Blodsockerkraschen som händer när du kommer från ett sockerhöge kan orsaka humörsvängningar och låta dig känna dig snäll, " säger Alpert. "För att inte tala om, om din energi också tankar, det bidrar bara till en dålig attityd." Det är värt att notera att, enligt Prevention.com, hög sockerintag kan leda till en högre risk för depression eftersom socker kan öka inflammationsnivåerna i kroppen. En studie publicerad av The JAMA Network i 2015 fann att patienter med kliniskt deprimerade patienter hade hjärninflammationsnivåer som var 30% högre.

5. Din hud fortsätter att bryta ut

Det här är ganska mycket givet, men du gör inte precis din hud några fördelar om ditt sockerintag är genom taket. "Vissa människor är känsliga för att få en spik i insulin från sockerintag, vilket kan avställa en hormonell kaskad som kan leda till en utbrytning som akne eller rosacea", säger Alpert.

6. Du har några (eller flera) hålrum

Det finns en anledning att dina föräldrar hela tiden berättade för att lägga av sockret som barn. Inte nödvändigtvis för att din sockerhöga inte är något de ville ta itu med, men för att de visste att att äta allt som socker skulle leda till några otroliga resor till tandläkaren. Ange: hålrum. "När bakterier slår ner på matpartiklar mellan tänderna, produceras syra, vilket orsakar tandförfall, " säger Alpert. För att expandera hennes punkt lite, syran som frigörs från de matpartiklar som har lämnats bakom, kombineras med saliv i munnen för att bilda plack. Och när den placken inte borstar bort kan tänderna börja förfallna.

7. Du rinner ofta av energi ganska ofta

Har du någonsin svårt att måla tillräckligt med energi för att göra det genom din arbetsdag? Den morgonen kopp kaffe med tre socker hjälper dig inte ut. "Energi är mest stabil när blodsockret är stabilt, så när du konsumerar för mycket socker leder höga och låga blodsocker till höga och låga energier, säger Alpert. "Att äta mycket socker betyder också att det är troligt att du inte äter tillräckligt med protein och fiber."

Från: Delish

Läkares Råd