kondition

7 skäl att vara aktiv när din rygg är öm

kondition 7 skäl att vara aktiv när din rygg är öm
Anonim

Detta innehåll har skapats i samarbete med Nurofen.

Läkare brukade rekommendera att bäddstöd och immobilitet var den bästa formen av behandling för ryggont. Det kan vara varför ryggsmärta har orsakat mer ledigt arbete och kostnadsindustrin mer pengar än något annat villkor.

Nu är det erkänt att rörelsen hjälper helingsprocessen mer än att stanna i sängen. Även om det kan vara smärtsamt, är det bra att hålla lite rörelse genom området för att hjälpa till med cirkulationen och för att hjälpa till att känna att vi inte är värdelösa. Här är varför ...

1. Håll stillastående = känner sig värre

Hälsoriskerna vid att sitta vid ett skrivbord i åtta timmar om dagen har nyligen jämförts med att röka. Många studier visar nu att stillasittande ökar risken för många vanliga hälsoproblem, inte bara uppenbara sådana som fetma, hjärtsjukdom, led- och ryggsmärta, men också något mindre uppenbart som typ 2-diabetes, cancer eller depression. Det är viktigt att komma ihåg som med alla dessa typer av hälsofrågor, är obevekligheten inte lika för att definitivt få några av dessa villkor. Det finns många andra faktorer involverade, men vi borde åtminstone vara medvetna om sambandet mellan stillasittande livsstil och dålig hälsa.

Ryggsmärta kan tvinga oss att vara obeveklig. Jag har märkt med mina patienter att i motsats till något annat tillstånd kan du må bra i dig själv och vill flytta men kan inte leda till frustration och en nedåtgående spiral för att känna sig låg, värdelös och deprimerad. Så lägg inte för mycket på dig själv, försök bara att flytta så mycket du kan.

2. Ingen rörelse = hjärnflöde

Visste du att hjärnan använder omkring 15% av vår energi? Om vi ​​slår runt, är blodtillförseln till hjärnan kvävd. Så öka blodtillförseln genom att få kroppen att röra sig och hjärnan får en välbehövlig ökning också. Om en patients rygg är öm jag förväntar mig inte att de kör maraton, men jag råder dem att hålla en daglig rutin. Så klättra upp de trapporna (långsamt), böja ner för att sätta på strumpor, damma huset och ta upp diskmaskinen.

3. Rörelse hjälper våra kroppar att fungera ordentligt

Människokroppen är avsedd att röra sig (kom ihåg att vi en gång var jägare / samlare!) Och rörelse är nyckeln till vår individuella hälsa. Rörelse får hjärt-kärlsystemet att fungera korrekt - ökar hjärtfrekvensen och öppnar blodkärlen för att få näringsämnen och energi till vävnaderna .

4. Brusk behöver bra blodflöde

Våra rörelser rörelse uppmuntrar bruskens hälsa. Brusk saknar blodförsörjning, vilket bygger på bra blodflöde i det underliggande benet och effektiv spolning av synovialfogvätskan. Om du inte flyttar är det lätt att se hur detta kan påverka den gemensamma hälsan. Jag kommer att förvissa det med den uppenbara punkten att rörelsen också kan öka belastningen på brosk, men det finns en lycklig balans.

5. Undvik DVT

Musklerna är beroende av användningen för att få blod att flöda genom dem och förutom att musklerna uppträder och avkopplar hjälper till att pumpa blodet tillbaka till hjärtat i venerna. Att flytta är den främsta orsaken till djup venetrombos, åderbråck och svullnad i benen.

6. Spara ditt skelett

Sittande i en stol för långa sträckor påverkar kraftigt muskuloskeletsystemet. Vi har bara använt stolar för en bråkdel av vår historia som en art - för det mesta skulle vi ha satt på marken eller kramat, vilket är den optimala positionen för att hålla ryggraden mobil.

När man sitter i en stol brukar ryggen komprimera och låsa den till en obekväm position och håller den där och komprimerar även kardiovaskulärsystemet och inre organ. Dessutom, historiskt sett, när vi sitter skulle vi per definition vara vila (om än med eventuellt någon hantverksrelaterad aktivitet). Men när vi sitter är vi aktiva, typiska. Det är för det mesta att vi sitter vid ett skrivbord vi engagerar hjärnan och använder händerna och armarna - å ena sidan säger vi att kroppen ska vara i vila (det är säkert att hjärt-kärlsystemet känner att det är i vila). Så därför att det här är dags när vi arbetar, behöver kroppen fungera optimalt.

7. Ändra lagrat fett

Det är ganska uppenbart att det inte går att flytta om (men fortfarande äter bra) ökar vår tendens att öka vikt. Inte bara använder vi färre kalorier, enzymet som bryter ner lagrat fett blir undertryckt - en dubbel whammy för viktökning.

Jag berättar för mina patienter att även små mängder aktivitet kan göra stor skillnad. I en ny studie, där många faktorer av kost och motion var strikt kontrollerade, sågs även mycket måttliga rörelser att bränna upp extra kalorier. En ny studie från University of Cambridge fann att även 20 minuters livlig promenad per dag kan få betydande hälsofördelar, inte minst hålla kroppen smidig. Övning har visat sig frigöra neurokemikalier som har en liknande kemisk struktur till morfin och dessa har en smärtstillande och upplyftande effekt.

Kom ihåg: Ange en "sit limit"

Så hur åtgärdar vi vår immobilitet? Jag rekommenderar mina patienter att aldrig sitta i mer än en timme, om bara för att få stå upp i några sekunder och sitta ner igen. Göra en kopp te eller få ett glas vatten, även om du bara går runt i rummet för några ögonblick hjälper det bara att bryta den posturella trögheten som kan sätta in. Även om ryggen är öm behöver du fortfarande ha lite rörlighet .

... och sträcka ut ömhet

Som en förebyggande åtgärd är det viktigt att sträcka sig regelbundet, så införliva en sträckningsrutin till din dag. Kom ihåg att ryggraden bara rör sig i 6 riktningar, därför att du sträcker ryggen noggrant, böja framåt, bakåt, böja sig åt vänster och höger och vrid / vrid vänster och höger.

Tänk på vad du kan göra på jobbet. Att stå upp under telefonsamtal är känt för att förbättra effektiviteten och förkortningstiden, men det bör också ses som ett sätt att få blodflödet och lederna att flytta också. Förläng det här ännu mer - vad mer kan du göra i din dag för att införliva rörelsen? Försök läsa tidningar eller tidningar som står upp. Har du ställning och diskussioner med kollegor (behöver du verkligen sitta runt ett annat mötesbord?) Och om du kan gå eller cykla i stället för att köra eller ta kollektivtrafik gör du hela din kropp (speciellt din rygg) en förmån.

De experter som citeras i denna artikel stöder inte Nurofen. Zinknummer: UK / N / 0416 / 0028g. Nödvändig information:

  • Nurofen Joint & Back Pain Relief Caplets 256 mg tabletter (GSL)
  • Nurofen Joint & Back Smärtlindring 256 mg tabletter (GSL)
  • Nurofen Max Strength Joint & Back Smärtlindring 512 mg tabletter (P)
  • Innehåller 200 mg / 400 mg ibuprofen (som natriumdihydrat)

I NDIKATIONER: Symptomatisk lindring av mild till måttlig smärta, såsom huvudvärk, ryggvärk, periodsmärta, tandvärk, neuralgi, reumatisk och muskelsmärta, migrän, kyla och influensa symtom och feber. Max Strength 512mg tabletter indikeras också för icke-allvarlig artrit och ont i halsen. Läs alltid etiketten.

Läkares Råd