välbefinnande

7 naturliga rättsmedel som faktiskt fungerar

välbefinnande 7 naturliga rättsmedel som faktiskt fungerar
Anonim

1. En ricinoljepaket

Castorolja, applicerad externt mot kroppen ihop med värme, har varit en anti-inflammatorisk, så långt tillbaka som det gamla Egypten och Grekland.

Så här gör du ett ricinoljepaket: Blötlägg tre lager ojämnt bomullsflanel eller ull i ricinolja tills duken är helt våt, men inte droppande. Placera över din underliv, täcka med plast (en påse är bra), och placera en varmvattenflaska eller värmepanna överst. Koppla av med ditt pack i 30 till 45 minuter. För det bästa resultatet, sitta tyst medan du har ditt paket och undvik TV eller annan digital stimulans. Använd ditt paket i veckan eller så innan din period börjar hjälpa till med kramper. Om du redan är på din tid, är det förmodligen bäst att hoppa över det - ricinolja packar kan öka blodflödet.

2. Fyll på magnesium

"Magnesium hjälper till att slappna av myometrium - livmoderns muskelskikt", säger Emmett J. Hughes, DC, professor i grund- och klinikvetenskap vid University of Bridgeport, säger om denna naturliga muskelavslappnande medel. "Tänk Epsom salt. Magnesium är dess främsta ingrediens."

Tre eller fyra dagar innan din period börjar, börja ta magnesiumcitrattabletter eller vätska. Dr Hughes rekommenderar en initial dos på 400 mg och ökar tills din avföring lossnar (fortsätt sedan ta ett belopp strax under det.) Försök också uppta ditt intag av magnesiumrika livsmedel som hela korn, avokado, nötter, frön och lövgröna grönsaker. Men var medveten om eventuella biverkningar: lågt blodtryck eller andningssvårigheter.

3. Ha en orgasm

Det är inte den sexigaste tiden i din månad, men en orgasm kan lindra spänningar i bäckenmusklerna, lindra kramper (om bara tillfälligt). När det gäller hur man har den stora O, lämnar vi det till dig!

4. Stick kallkål i din bh

Vi skämtar faktiskt inte tack vare de anti-inflammatoriska egenskaperna hos denna friska veggie. Använd det för att lindra bröst ömhet genom att placera kylda kålblad i din bh. De kan också behandla sår i magen när de sätts på magen. Det är samma effekt som en kall kompress, men utan krångel. Det fungerar också varmt: Värm upp bladen genom att blanchera i kokande vatten, kör ett hett stryk över dem, eller sätt dem i en mikrovågsugn och applicera på bröst eller buk.

5. Har du lite tid

För att hjälpa dina kramper, försök att slappna av. "De-stressande och avgiftning är några av de mest förbisedda strategierna för smärtsamma kramper", säger Dr. Hughes. "Några av de enklaste lösningarna är att hitta en aktivitet som att läsa, gå en promenad eller lyssna på musik." Bastor, varma bad och korta fasta är också tillgängliga avgiftningsstrategier.

6. Gör en växtbaserad cuppa

Herbal tear, tinkturer (flytande örttextrakt), och edibles har varit en go-to remedy i århundraden. Cramp bark, som namnet antyder, har länge varit en pålitlig behandling för kramper, eftersom dess oljor undertrycker muskelspasmer. "Krambark brukar fungera snabbt för enkla menstruationskramper", säger Jennifer Brett, ND: s chef för Akupunkturinstitutet för University of Bridgeport. "Om det misslyckas med att lindra symtomen är obehaget troligen inte på grund av livmodermuskelkramp, men till något annat tillstånd." Cramp bark fungerar bra som en tinktur eller ett te.

Röda hallonblad är en sötsmakande och mycket effektiv krammedicin när den tas som ett välbränt te eller tinktur. Du kan göra ditt eget te från de torkade bladen, eller det finns massor av kommersiella alternativ som finns tillgängliga. (Det verkar också som en sammandragande för långsam extrem blödning.)

Vanlig gammal ingefära har historiskt varit vördnad för dess antiinflammatoriska egenskaper. "Det underbara med ingefära är, det är så lättillgängligt och transportabelt", säger Cheryl Boiko, innehavare av Remedies Herb Shop i New York. Gingerrottej kan göras av rå ingefära, eller pulveriserad ingefära. Boiko tillägger, "En tesked ingefära blandad i något gott (som yoghurt) är också ett alternativ." Men om kraftig blödning är ett problem för dig, kan ingefära inte vara din bästa kramplösning, eftersom det kan öka flödet.

7. Försök med en växtbaserad tinktur

Kvinnor med besvärliga perioder, speciellt de som har problem som fibroider, cyster, endometrios och andra tillstånd som kan påverka blödningen, kan önska att sakta ner deras flöde. Och även de vanligaste hos oss kan ha skäl att lysa upp - som dag-en av din period som landar på en resedag eller dagen för ett stort datum. Goda nyheter: Det finns tidtestade örter som saktar och minskar blödningen. De kan alla tas som en tinktur eller välmassad te (förutom kanelbark, som kan tas som en tinktur eller i en pulverformad kapsel.)

Förutom röda hallonblad (nämnt ovan) är Shepherd's Purse en välkänd hemostatisk, som används för att stoppa eller sakta ner alla typer av blödningar, inklusive näsanblöder. Yarrow innehåller tanniner som stryker blodkärlen för långsam blödning, liksom Lady's Mantle, vilket dessutom lindrar kramper. Kanelbark är ett livmoder stimulans som lindrar överflödig blödning och kramper.

Om blödning varar mer än sju dagar, eller om du blöder igenom en super plus tampong varannan timme eller mindre, kan blödningen vara en indikation på att något inte är rätt. Lyssna på din kropp och se en läkare om din period är konsekvent onormal.

Från bra städning

Anmäl dig till vårt veckovisa nyhetsbrev för de senaste hälsosamma levnadsråd och nyheterna!

Från: Bra Hushållning USA

Läkares Råd