välbefinnande

7 vanor som är bra för din ämnesomsättning


välbefinnande 7 vanor som är bra för din ämnesomsättning

5 vanor som påverkar din sköldkörtel (Juli 2019).

Anonim

1. Dricker grönt te

Tack vare höga nivåer av EGCG eller epigallocatechin gallat (som bara är en typ av antioxidant) har grönt te en liten ökningseffekt på ämnesomsättningen, enligt forskning. Plus det är bra för hjärtats hälsa och har stora anti-cancer fördelar: I studier som utfördes på Arizona Cancer Center, visades catechiner i grönt te för att öka produktionen av leverenzymer som neutraliserar cancerframkallande cancerframkallande ämnen.

2. Att ha protein vid frukost

Enligt en studie i tidskriften Obesity kan en proteinrik frukost ha en positiv effekt på blodsockernivån under resten av dagen. Forskare har också bekräftat att högprotein dieter hjälper dig att känna dig fylligare i längre tid, minska sultpangar och hålla din aptit under kontroll. Högproteinmatar hjälper också till att reparera och bygga muskelvävnad, och ju mer muskel du har desto snabbare är din metabolism. Prova gröt med en nötsmörsocka, kokt ägg med en skiva fullkaka toast eller en fullkorns bagel med rökt lax och gräddeost på morgonen.

3. Snacka regelbundet

Studier visar kunniga snackare spara kalorier på lång sikt, som friska nibbles som hummus och veg eller rå nötter kan hålla hungern pangs bort så att du inte överdriver det vid måltidstider. Sällsynta stora måltider kan också orsaka en plötslig ökning av blodsockret, vilket uppmuntrar kroppen att hänga på fett.

4. Få mycket sömn

Det finns en oerhört stark länk mellan sömnbrist och en trög metabolism, enligt forskning. Plus, när du scrimpar på ögonblicket, producerar din kropp mer av hungerhormonet ghrelin, säger forskare, vilket gör att man motstår en eftermiddagschoklad binge nära omöjligt.

5. Ät kryddig mat

Capsaicin, som finns i heta paprika, hjälper till att öka ämnesomsättningen genom att höja din hjärtfrekvens och kroppstemperatur, vilket kan bidra till att hämma bildandet av fettceller. Lägg det till proteinförpackade äggröra för en metabolismvänlig dubbel whammy.

6. Tryck på dig själv under träningspass

Som vi nämnde har muskelmassa bra för din ämnesomsättning eftersom muskeln brinner mer kalorier i vila än någon annan vävnad. Lyft alltid de tyngsta vikter du kan hantera (oroa dig inte damer, du har inte tillräckligt med testosteron för att fylla upp som en man!) Och prova hög intensitetsintervallträning (HIIT) en eller två gånger i veckan. Denna typ av träningspass, där du alternativt arbetar din absolutaste svåraste med korta viloperioder, bränna massor av kalorier både under träning och efteråt.

7. Drickvatten

Om du försöker gå ner i vikt är vatten din vän. Dr Roger Henderson säger

"När du skär ner på kalorier eller ökar mer än vanligt, producerar din kropp mer avfallsprodukter när du börjar metabolisera lagrad fett. Njurarna behöver en stadig mängd vatten för att hjälpa dem att spola ut avfallsprodukterna och behålla din metabolism tickar över. "

Läkares Råd