äta nyttigt

6 sätt att få mer kalcium i din kost


äta nyttigt 6 sätt att få mer kalcium i din kost

7 stora förändringar du kan göra i din kost på en gång (Juli 2019).

Anonim

Får du tillräckligt med kalcium? Om du är laktosintolerant, efter en strikt vegansk kost eller helt enkelt försöker vara mer hälsomedveten, är det viktigt att du får tillräckligt med kalcium.

Kalcium har flera viktiga funktioner, inklusive att hjälpa till att upprätthålla friska ben och tänder, reglera muskelfunktionen och säkerställa blodproppar normalt.

NHS rekommenderar att en vuxen under 50 år konsumerar 1000 mg kalcium om dagen, men om du undviker kalciumrika mejeriprodukter, så att du slår rätt antal kan känna dig som en kamp.

Livesum nutritionist Frida Harju-Westman erbjuder sina bästa kalciumtips:

Glöm inte vitamin D

Men du väljer att få din kalciumfix, det är viktigt att du inkluderar D-vitamin i din kost, eftersom din kropp inte kan absorbera kalcium på rätt sätt utan detta viktiga vitamin.

D-vitamin hjälper till att underlätta produktionen av kalcitriolhalten, som i sin tur reglerar kalciumnivån i kroppen, underlättar absorptionen av kalcium från tarmen och saktar ner den hastighet vid vilken kalcium utsöndras i din urin.

För att försäkra dig om att du spenderar tillräckligt med D-vitamin, försök att lägga till svampar till din måltid, eller överväga att laga mat med tofu, eftersom en femtedel av ett block rå tofu kommer med 140 IE vitamin D.

Visa det här inlägget på Instagram

Stor tofu kärlek! #whatveganseat #bio #organic #food #gesundabnehmen #berlinvegan #fitmama #veganberlin #veganma #lentils #greens #tofu #veggies #vegan #instafood #goodfood #healthy #health #clean #gesund #protein #carbs #veganberlin #veganrecipe #veganvibes #veggielover

En post delad byyuliyapetry (@ pick.plants) den 20 aug 2018 kl 6:21 PDT

Undvik kolsyrade drycker

Att förbruka stora mängder kolsyrade drycker sägs störa din kropps förmåga att absorbera och behålla kalcium. Fosforsyran i många kondenserade drycker kan förhindra att kalcium absorberas från magsäcken i blodet, medan natrium (finns i många kolsyrade drycker) antas höja den hastighet vid vilken kalcium förloras genom din urin.

Överväg att byta konditorivaror med nypressad apelsinjuice, som är fylld med kalcium och vitamin C.

Välj kalcium-befästa livsmedel

Om du inte kan äta mejeriprodukter, är ett bra sätt att se till att du fortfarande har tillräckligt med kalcium att komplettera din kost med kalciumförstärkta livsmedel och drycker.

Prova frukostflingor eller barer som har förtäts med kalcium, som alla kan bidra till att öka ditt totala intag av det viktiga mineralet.

Visa det här inlägget på Instagram

Raspberry Smoothie Bowl

Läkares Råd