kondition

6 sätt att dölja skadligt magefett


kondition 6 sätt att dölja skadligt magefett

6 enkla steg till att dölja grått hår med Magic Retouch (Juli 2019).

Anonim

När det gäller visceralt fett (magen fett som tenderar att sitta runt dina organ) det finns bra och dåliga nyheter. Den dåliga nyheten är att det utgör ett större hot mot hälsan än andra subkutan fett. Den goda nyheten är att det anses lättare att flytta. Här är sex, bevisbaserade sätt att blåsa magefett:

1. Krymp dina delstorlekar

Ja, det låter självklart, men hör oss ut. En studie jämförde populära kostvanor, inklusive högt mejeri, mageövning och en diet med reducerad kalori. Av de tre gick kostnaden med reducerad kalori bäst, med deltagare som avslöjade en 12 procent minskning av magefett och en minskning med 5 procent av det totala kroppsfettet. Deltagarna kontrollerade delar med hjälp av händer och fingrar som mätstyrningar, samt att skära ut mellanmål.

Relaterad historia

Är det fem och en dag tillräckligt med frukt och grönt?

Gör det jobbigt för dig: Med lite planering kan du minska delstorleken utan att gå hungrig (eller kort på näringsämnen). Planera för veckan framåt. Se till att dina måltider innehåller mycket protein och låt inte frestas att fylla på, friska kolhydrater som bakade potatisar, fullkornsprodukter och gott om frukt och grönt.

2. Välj för vuxna

En studie från American Journal of Clinical Nutrition visade att en kalorikontrollerad diet som innehåller wholegrains reducerade signifikant bukfett. Det beror delvis på att raffinerade korn tenderar att låta dig känna sig mindre full och kan störa blodsockernivåerna - och därefter aptitkontroll.

Gör det jobbigt för dig: det finns mycket att välja mellan när det gäller wholegrains. För att hålla din kost så varierad, intressant och näringsrik som möjligt, välj från kolhydrater som havre, helvete och råg, bulgurvete och brunt ris.

Visa det här inlägget på Instagram

Vi kan inte glömma våra vegetariska kunder eller de som bara vill rensa sina grönsakerskivor. Jackpotatis erbjuder dig fantastiska bakade potatis för att fylla med färska grönsaker och ditt val av sås. Hugg in! #jacketpotato #happiness #deliciousness #digin

Ett inlägg som delas avJacket Potato () den 5 sep 2015 kl. 11:59 PDT

3. Fokusera på hjärtat

När det gäller din mage slår cardio pumpar i järn. En Duke University studie, som jämförde effekterna av motstånd träning sessioner motsvarande 12 kilometer i veckan, fann att aerob träning hade störst effekt på både visceral och lever fett.

Gör det jobbigt för dig: medan motståndsträning inte får någon direkt inverkan på vätskets fett, är det fortfarande bra för ökad styrka och ökning av muskelvävnad, vilket i sin tur bidrar till att bränna kalorierna mer effektivt (och kommer sluta få en knock-on effekt till den magen fett).

För bästa resultat: kombinera 3-4 veckovisa sessioner med 30-40 minuters kardio med träningsrutiner som fungerar på allt från kärnövningar till övningar och övningar för blandade övningar, till exempel olika knep, lungor, press ups och plankor.

4. Glöm inte fiber

En undersökning som gjordes av Wake Forest Baptist Medical Center fann att äta 10 g löslig fiber per dag resulterade i en minskning med 3, 7 procent av det viscerala fettet under fem år. Löslig fiber bildar en gelliknande konsistens när den når din tum och hjälper till att hålla dig full, hjälper också till att blockera absorptionen av kolesterol.

Gör det för dig: introducera fiber gradvis i din kost för att spara att skicka din matsmältning till overdrive. Löslig fiber finns i korn som havre och råg, frukt som äpplen och bananer, liksom bönor och pulser.

Visa det här inlägget på Instagram

Det kan inte nekas att vet hur man gör #ToastTuesday. Någon annan börjar sin dag med en skiva toast? Vi är säkert!

Läkares Råd