tonåring

6 sätt att öka barnens självkänsla i sociala medier


tonåring 6 sätt att öka barnens självkänsla i sociala medier

Hur Man Blir Rolig - 9 Tips För Att Bli Roligare (Juli 2019).

Anonim

Skulle du vilja vara tonåring 2018? Förra året fann en rapport att brittiska tonåringar är bland världens mest "extrema" internetanvändare, med över en tredjedel som spenderar mer än sex timmar på nätet varje dag. Med mycket av den tiden pågår relativt nya sociala medier, som Instagram, Facebook och Snapchat, finns det mycket press Generation Z ansikte som de flesta av oss har föräldrar lite erfarenhet av.

Med tanke på detta tror vissa experter att det finns en stark korrelation mellan uppkomsten av sociala medier och hur ungdomar ser sig själva. Ny forskning från vårdwebbplatsen Gör din kontaktpunkt att 60% av tonåringarna riskerar sin hälsa för den "perfekta kroppen". Och fyra på tio skulle försöka extrem dieting om det gällde att uppnå sin ideal vikt.

Psykologen Emma Kenny som författar forskningen säger: "Det är väldigt ledsen men oroande att unga män och kvinnor är villiga att ta sådana risker med deras psykiska och fysiska välbefinnande dessa dagar. Det läggs så mycket tonvikt på kvinnors kroppar och " perfektionsförväntningen ". Från en mycket ung ålder hörs barn att hur de ser ut är viktigare än något annat drag."

"Den kroppsskamning som regelbundet sker på sociala medier, tillsammans med den" vackra lika framgångsrika "ekvationen ger kvinnor ett mycket kraftfullt budskap - att de bara värderas för sitt utseende. Det innebär att män och kvinnor är mer benägna att vara villiga att skada sig om det innebär att få godkännande. "

Hon tror att självkänslan är helt låg för ungdomar i Storbritannien. Och Emma tror att internet är mer än troligt att skylla på. Hon säger:

"Social media revolutionen har verkligen förändrat hur barndomen är. Den enorma förändringen var efter 2000 när internet blåste upp, sociala media blev normen och människor började kraftigt ändra sina liv. Och tonåringar följer dessa" wellness gurus "på Instagram som bara så råkar vara otroligt mager. "

Det är verkligen svårt som förälder att skydda dem från sådana meddelanden, erkänner hon. Medan vi kanske inser att det sätt du ser inte betyder att du är lyckligare eller mer framgångsrik på lång sikt, blir ungdomar ständigt informerade om den tanken, varhelst de än går.

Och medan Emma medger att unga kvinnor påverkas mer framträdande, börjar pojkarna definitivt känna pressen också. Hon säger att hon i allt högre grad arbetar med tonårspojkar som känner sig nere på sig själva eftersom de inte har en sex pack.

Farliga åtgärder

Emma ville fråga unga människor riktigt specifika frågor för att bestämma vilken inverkan det moderna livet hade på sin självbild.

"Och det som verkligen blåste bort oss är att unga människor skulle handla sin hälsa bara för att se bra ut. Och det är ett av de stora problemen vi ser mer av i terapi: den här tanken att det inte spelar någon roll vad som händer inom dig, så länge du ser snygg ut och tunt. Vi undervisar unga människor, deras värde bygger inte på deras karaktärsdrag utan deras kroppar. Det är hjärtat. "

Så vad kan föräldrar göra?

Det är förståeligt att känna sig hjälplös inför en helt förändrad idé om barndomen, men det finns saker som en förälder kan göra för att bygga upp sitt barns självförmåga. Här är Emmas tips:

1. Undvik skärmar

Även om det är svårt, särskilt om deras kamrater verkar beroende av teknik, är det viktigt att komma ihåg att den tid som barnen engagerar med tv, smartphones och tabletter gör skillnad.

"Ju mindre du ger dem tillgång till det, ju mer du ger dem tillgång till barndomen. Och idag vill föräldrar tänka att sitta sina barn framför en skärm är säker och jag får det. Men det är inte. Barn behöver att vara kreativ, de måste vara aktiva. Och vi vet det eftersom det motverkar problem kring att äta skitmat och fetma. Det här är enkelt om du får det att bli inkastat i dem tidigt. "

2. Behandla dig med respekt och kärlek

Om du själv har en dålig kroppsbild, tar dina barn ofta upp dessa vanor också. Så sätt inte dig själv framför dina barn - för dig och för dem.

"Det är inget värre än att arbeta med en tjej vars mamma regelbundet stod framför en spegel och kallade sig namn på hennes kropp. Som en mamma och pappa påverkar din kroppsbild på dina barn."

3. Uppmuntra inte din dotter att ha på sig smink

Om du är förälder till tjejer, rekommenderar Emma att försöka se till att du inte uppmuntrar dem att ha smink eller överensstämma med skönhetsstandarder som är mycket begränsade och orealistiska.

"Försök att hålla sig borta från prinsessafester och manikyr för flickor. Det jag försöker komma över till föräldrar är att de psykologiska marknadsförarna får betalt mycket pengar för att berätta för folk hur man får tag i sin kundbas. Varumärken vill få dig så unga som möjligt. I skönhetsindustrin kan de skaka långsamt bort efter självkänslan medan du går igenom din barndom och sedan säljer det mycket långsamt tillbaka till dig, produkt för produkt. "

4. Lär barnets motståndskraft

Lär dina barn att det är OK att misslyckas ibland, men att de aldrig ska vara rädda för att försöka. Uppmuntra dem att driva sina mål, även om de är svåra att uppnå.

"Ju fler barn inser att om de misslyckas bryter de inte, desto troligare är de att de har motståndskraft. Och motståndskraft skapar byrå. Vi vill lära barnen tidigt på att de händer med världen, världen sker inte till dem. De kommer snart inse att livet är mycket mindre skrämmande och de har större kontroll över det än de inser. "

5. Dra ut talang

Emma är passionerad att det nationella utbildningssystemet inte alltid gör barnen må bra om sig själva. Men ditt barn behöver inte vara en akademisk superstjärnan för att vara begåvad.

"Om inte ditt barn råkar vara akademiskt, kommer de antingen att vara genomsnittliga eller mindre än genomsnittet i skolan, men det gör inte dem genomsnittliga eller mindre än genomsnittet. Det gör vårt system fel. Så som förälder måste du ständigt Dag 1, dra ut den talangen. Det spelar ingen roll om det går riktigt fort, eller är medkänsla eller hur de kan få folk att skratta. Varje barn jag någonsin har träffat när de är unga är bokstavligen oändligt begåvade. om inte föräldern ständigt och noggrant förstärker att de förlorar synen på vem de är. "

6. Gör familjeaktiviteter tillsammans

Det finns fortfarande gott om gammaldags roligt att ha, om du lämnar dina digitala enheter hemma och utforskar naturen, gör du själv en tjänst också.

"Som föräldrar vill du tänka på något mer meningsfullt - saker som en uppmärksam träning som en familjeyoga eller gå ut och gå med naturen kan verkligen återansluta oss. Mina pojkar är 14 och 12 och de är lika coola som. Men de skulle helst gå på en hundvandring med min man och jag än att vara på sociala medier hela tiden. Familjeanslutningar gör barnen trygga. Och jag tror att vi förlorar det på något sätt. "

Mer information finns i vår föräldrauppsamling.

Läkares Råd