sexuell hälsa

6 saker som en sexterapeut önskar att du visste

sexuell hälsa 6 saker som en sexterapeut önskar att du visste

6 saker en narcissist är rädd för | Rädslor som narcissisten inte vill att du ska upptäcka (Maj 2019).

Anonim

Kommunikation är nödvändig i nästan alla aspekter av våra liv. Men idag kan det verka som om vi är mer intresserade av sociala medier än att ansluta till dem vi är mest intima med. I British Sex Survey 2014 visade en chockerande 61% av de svarande att det är möjligt att upprätthålla ett lyckligt förhållande eller äktenskap utan sex. Oavsett om du tror på detta eller inte, har ny forskning uppstått som visar hur viktigt könet är för ett förhållande. Enligt ledande författare, Lindsey L. Hicks, är mer sex associerat med ett lyckligare äktenskap, oavsett vad folk säger:

"Vi fann att frekvensen med vilka par har sex har ingen inverkan på huruvida de rapporterar att de är nöjda med deras förhållande, men deras sexuella frekvens påverkar deras spontana, automatiska känslor om deras partner, "

Vi pratade med Stefan Walters, psykologisk terapeut vid Harley Therapy London, för att ta reda på vilken roll sex kan spela inom ett förhållande och den attityd vi alla bör ta emot den. Här är vad han önskar att vi alla visste:

1. Det är bra att prata om sex!

Massor av kunder känner fortfarande som att öppna upp om sina sexliv är ett riktigt tabu, och att sexuella tankar ska hållas privata och gömda. Men sanningen är att kön är en stor del av vem vi är - den spelar en viktig roll för att bestämma våra identiteter och att forma de relationer vi väljer i hela livet - så det är bra att prata om det och det finns inget skamligt eller förnedrande om att göra det. Du kanske inte tror att dina sexuella tankar är relevanta för vissa andra problem i ditt liv, men ibland kan dela dessa inre önskningar verkligen lysa på något annat som är uppenbart oanslutet.

2. ... men prata inte bara om sex

Kön är ofta symptomen, inte orsaken. Massor av människor kommer till terapi som vill lösa en sexuell fråga, och ofta finns det en frestelse att fokusera på den frågan och inte prata om något annat. Men när du utforskar problemet, tenderar du att finna att det som spelas ut i sovrummet är ofta relaterat till andra tankar och känslor. Även något som är oskyldigt som rörelsehus eller byte av jobb kan ha en oväntad inverkan på libido, eftersom uppmärksamhet och energinivåer är inriktade på andra ställen. Så det är verkligen viktigt att få en fullständig bild av vad som händer.

3. Det finns inget du kan säga som skulle överraska din terapeut

Folk går till terapi för alla slags sexuella problem. Det här kan vara en fråga om sin egen orientering, känsla av en viss fetisch eller utforska någon form av dysfunktion som de tycker är att hindra dem från att ha sexlivet de verkligen önskar. Oavsett hur generad du kanske känner för ett visst könsrelaterat problem kommer din terapeut inte att döma dig för det och kommer att förbli lugn och opartisk när du utforskar problemet. Sexuella problem är mycket vanliga skäl för att människor ska söka behandling, så din terapeut har sannolikt hört det hela innan; och men smutsigt eller ovanligt kan du tro att din kink är, någon annan har förmodligen redan delat den.

4. Det största sexuella organet är hjärnan

Människor spenderar så mycket tid att fokusera på könsorgan, men glömmer ofta hjärnan. Kön är en djup psykologisk process, och en persons tur kan vara en andras slår ut. Det beror på att vi alla väckas av olika sensoriska stimuli och har en annan uppsättning positiva och negativa föreningar för alla slags situationer och händelser. relaterar ofta till tidigare erfarenheter. Du kan ha mycket roligt med din kropp, men verkligen bra sex måste involvera hjärnan också. Det är trots allt hjärnan som blir översvämd med en magisk cocktail av kemikalier - dopamin, serotonin, oxytocin och endorfiner - vid orgasmpunkten, för att ge en nästan tranceliknande upplevelse.

Det finns ingen enda definition av ett gott sexliv

5. Kön betyder olika saker för olika människor, vid olika tillfällen

Det finns ingen enda definition av ett gott sexliv. Sexualitet är flytande, och behov och önskningar kan förändras drastiskt från person till person, och till och med dag till dag. I början av ett förhållande är kön vanligtvis ett nöje och en passion, men med tiden kan det bli mer om intimitet och anslutning, och om ett par väljer att få barn kan det plötsligt bli ganska resultatfokuserat. Ibland kämpar människor för att klara av dessa övergångar, eller kan tycka att deras egna behov inte matchar sina partners ", och det är därför att prata om sex är så viktigt i relationerna.

6. Stäng inte av det

Om du har sexrelaterad oro eller oro, är det bäst att prata om det så snart som möjligt. Om du inte känner dig bekväm med att diskutera det med en familjemedlem eller en vän eller partner, leta efter en bra terapeut för att utforska problemet med dig. Ju längre du väntar desto mer blir det troligt att du bygger upp problemet i huvudet eller börjar komplicera det ännu längre. Det är alltid bäst att ta itu med problem snarare än att låta dem fester eller ignoreras. Mer än någonsin pratar människor öppet om sina sexuella orienteringar och önskningar, så det är inte nödvändigt att hantera dina bekymmer ensamma. Alla förtjänar att känna sig sexuellt uppfyllda, och det inkluderar dig.

Läkares Råd