äta nyttigt

6 skäl att inte äta lunch på ditt skrivbord, förklarar en matpsykolog


äta nyttigt 6 skäl att inte äta lunch på ditt skrivbord, förklarar en matpsykolog

Soundgarden - Spoonman (Juli 2019).

Anonim

Ny forskning av Grace Say Aloe har visat att 40% av kontorsarbetare brukar välja "al deskco dining" när lunchtiden rullar runt. Multi-tasking din väg genom lunch genom att försöka äta medan du tar telefonsamtal och skrivar e-postmeddelanden kan känna sig som det bästa sättet att komma igenom allt på en gång. Men enligt bästa matpsykologen, Dr Christy Fergusson, borde du undvika att äta lunch vid ditt skrivbord, där det är möjligt.

Här är Dr Christy Fergusons sex anledningar till varför du borde undvika att äta lunch på ditt skrivbord och hennes tips om hur du startar om din lunchtid:

1. Du kan vara mer benägna att överta

"Att äta medan du är distraherad av jobbet kan vara en katastrof för din midja och energinivåer. Hur många gånger har du smärtlöst kollat ​​dig igenom lunchen och innan du inser det är du på din sista bit? Forskning har visat att äta medan distraherad kan leda till överspädning. Till exempel fann en studie att de som äter medan man tittat på tv åt 36% mer pizza och 71% mer makaroner och ost. Dessutom är typen av distraktion ingen roll. Så medan du är osannolikt att titta på TV på ditt skrivbord, chow down lunch medan du stirrar på en skärm: rulla genom ett kalkylblad eller mulling via e-post, kan vara lika skadligt. "

Dr Christys omstart: "Stäng av distraktionerna. Steg bort från din datorskärm och sätt din smartphone tillbaka i väskan. Ta tid att fokusera på vad du äter. Smak, njut och njut av varje munkfull. kommer att äta mindre och avsluta din måltid att känna sig mer nöjd. "

2. Du får inte ta en "hjärnbrott"

"Lunchtime är ett utmärkt tillfälle att ge dig själv en" hjärnbrott "så att du kan uppdatera ditt sinne. Det kan vara alltför lätt att fylla på lunchen på din lista och gå vilse genom att bläddra i sociala medier. skärmen hela dagen kan få dig att känna dig stressad och överväldigad. "

Dr Christys omstart: "Använd din lunchtid för att gå bort från kontoret och bryta dig bort från din vanliga rutin. Blanda upp det och prova något nytt under lunchen."

3. "Du kommer sakna variation."

"Det är väldigt lätt att fastna i en rutin att springa till samma kafé som är det närmaste alternativet till ditt arbete. Men utan att ge dig tid att ordentligt överväga dina alternativ, eller förbereda lunch dagen innan, är det oundvikligt att du stressar om vad man får. Det säkra beslutet är att välja samma smörgås som igår, vilket kan bli tråkigt och också begränsa variationen i din kost. "

Dr Christys omstart: "Förbered lunch i förväg - ta in rester från gårdagens middag, vilket sparar tid och pengar. Eller om du är dämpad för tiden och det lokala kaféet är det enda alternativet, välj enkla förändringar."

4. Du sitter längre

"Nuförtiden kan den typiska kontorsarbetaren spendera en svimlande 15 timmar per dag sittande. Faktum är att det mesta av dagen spenderas sittande - körning, jobbar vid ett skrivbord, äter middag eller tittar på tv. Att gå till och från kontorsskåpet kommer sannolikt att göra lite för att lägga till extra steg för din dag. Forskning har visat att sitter för mycket är skadligt för vår långsiktiga hälsa och välbefinnande. Tillbringar långa perioder som sitter använder lite energi och bränner få kalorier. Jordbruksarbetare bränner till exempel upp till 1 000 kalorier per dag än de som arbetar skrivbord jobb. "

Dr Christys omstart: "Gå, gå och gå lite mer. Medan det är viktigt att äta och tanka under våra luncher, försök att spendera större delen av din tid att flytta. Gå runt blocket eller hitta en lokal park för att gå igenom."

5. Du saknar socialisering

"Att spendera lunchtid på kontoret kan begränsa tiden du har för att umgås. Det kan få ett slag på påverkan på din lycka och produktivitet. Vanliga lunchdatum med vänner är ett bra sätt att bryta upp dagen, ladda upp och minska stressen. Att ta sig bort från jobbet till lunch gör det möjligt att komma tillbaka och känna sig lyckligare och mer fokuserad att börja på eftermiddagen. "

Dr Christys omstart: "Få organiserade och ordna att träffa vänner som jobbar i närheten under din lunchpaus. Du är mindre benägen att arbeta med lunch om du träffar någon."

6. Brist på solsken

"Forskning från Grace Say Aloe avslöjade att 67% av oss arbetar samma timmar varje dag. Med många människor som arbetar tidigt på morgonen och sena nätter, spenderar de flesta kontorsarbetare oundvikligen sin tid på att resa till och från kontoret när det är begränsat solljus. av solljus kan leda till låga nivåer av vitamin D. "

Dr Christys omstart: "Lunchtid kan vara en av de få möjligheterna vi måste få en dos av solljus. Se till att du kommer utomhus och laddar dina nivåer av vitamin D. Sunshine är också en otrolig humörförstärkare. Det utlöser frisläppandet av vår känsla Bra hjärnkemikalier serotonin som gör att vi känner oss lyckligare och mer positiva. "

Läkares Råd