baby och småbarn

6 frågor du kommer Google i de första veckorna av ditt barns liv


baby och småbarn 6 frågor du kommer Google i de första veckorna av ditt barns liv

Lady Gaga, Bradley Cooper - Shallow (A Star Is Born) (Juli 2019).

Anonim

De första veckorna med en nyfödd kan vara överväldigande, speciellt för föräldrar i förtid. Det är lätt att känna dig ur ditt djup, utmattad, stressad och rädd när du bryr dig om ditt barn 24/7.

Vi har avrundat några av de vanligaste frågorna, från hudproblem till bindning, som kommer upp under de första veckorna av ditt barns liv och besvarade dem nedan.

Min baby rubbar - är det normalt?

Nyfödda barn rycker ofta, speciellt när de är i en djup sömn.

Detta antas vara kopplat till sensorimotorisk utveckling, eftersom ryckningar aktiverar kretsar genom hela utvecklingshjärnan. Dessa är vanliga under de första månaderna av livet, och 60% av spädbarnen blir rubbade när de når fyra månader.

Om ditt barn växer och utvecklas som vanligt, är det vanligt att drabbade och korta drag är vanliga när du sover, men om du är bekymrad bör du söka läkarhjälp.

Hur kan jag lugna min babys torra hud?

Babys hud är känslig och de kan ofta få tillstånd som eksem från en ung ålder. En av fem barn måste ta itu med eksem, vilket kan göra huden torr och kliande.

Att hålla huden fuktad med hjälp av mjukgörare är nyckeln till att hantera eksem. Oilatum Junior Cream är speciellt utvecklad för att behandla eksem och torra hudförhållanden och är mild nog att använda från dag ett. Om du är orolig för hur badning kan torka ut ditt barns hud ytterligare, prova Oilatum Junior Bath Additive som bildar en mjukgörande film på hudytan för att minska fuktförlusten, liksom hydratisering, lugnande och mjukgörande huden.

Om du är orolig för utslag, kontakta läkare.

Kan jag använda wipes på min nyfödda?

Babyservetter är verkligen användbara för bekvämlighet, speciellt när du är ute och om och behöver byta barn. Hemma, kom ihåg att vanligt vatten är bäst för barnens hud under den första månaden.

Om du använder barnservetter bör du undvika att använda de som är starkt doftande och innehåller kemiska produkter. Om barn utvecklar utslag vid användning av torkdukar, sluta använda dem på en gång.

Min bebis har hicka - är det okej?

Hicka är vanligt hos spädbarn under ett år, och de är även häftiga i livmodern. Hiccups händer som ett barns membrankontrakt och vokal ackord stänger snabbt. Detta snabba nära är det som skapar ljudet av hickan.

Detta kan orsakas av att äta för mycket, svälja luft medan du tuggar eller ens är orolig eller upphetsad. Hicka är vanligt hos nyfödda och barn under ett år, så försök inte att stoppa dem eftersom de kommer att lugna sig själv.

Jag förbinder mig inte med min baby. Vad kan jag göra?

Omkring en tredjedel av de nya mödrarna upplever svårigheter i samband med sin bebis, och du bör inte lägga på dig själv för att utveckla en snabb anslutning. Medan du tar lite tid att bosätta sig i föräldraskapet är det normalt, om du tror att du kan drabbas av postnatal depression söka hjälp så snart som möjligt. Din läkare eller vårdgivare kommer att kunna hjälpa till.

Vad betyder min baby skrik?

De första månaderna efter födseln kan vara mycket tröttsam och det är svårt att veta exakt vad din baby vill ha. Ingen är en expert och vi kan inte förvänta oss att vara perfekt i någonting som vi inte gjort tidigare.

Det är viktigt att stämma in i ditt barn och lära sig att förstå de meddelanden som de ger dig. Några anledningar till varför ditt barn kan gråta inkluderar hunger, en önskan att hållas, vara trött, vara för varm eller för kall.

Oilatum Junior Cream och Oilatum Junior Bath Additive är speciellt utvecklade för att behandla ditt barns torra och eksem utsatta hud. Köp utbudet här.

Oilatum Junior Cream innehåller lätt flytande paraffin och vit mjuk paraffin. Oilatum Junior Bath Additive innehåller lätt flytande paraffin. Läs alltid etiketten.

(Oilatum advertorial)

Läkares Råd