mental hälsa

6 enkla sätt att stödja ditt barns mentala hälsa

mental hälsa 6 enkla sätt att stödja ditt barns mentala hälsa
Anonim

Barnens mentala hälsa i Storbritannien ser en stadig nedgång, med den senaste statistiken som visar att över hälften av psykiska hälsoproblem börjar vid 14 års ålder och 75% vid 18 års ålder. I nyheterna idag avslöjade Childline även att den har bäras ut sitt högsta antal rådgivningstider med ungdomar som har självmordstankar. Under 2016-17 gavs totalt 22 456 möten till brittiska barn.

Undersökningar föreslår att faktorer som skolan, ekonomisk oro och ett ökat terrorhot tar alla sina vägar på "Generation Z", så vad kan vi göra för att stödja deras psykiska hälsa och främja en positiv miljö där de kan trivas?

Medan många föräldrar kanske vet att deras barn lider av ett tillstånd, kan många kanske inte nödvändigtvis förstå och veta hur de kan hjälpa. Vi pratade med David Brudö, VD och medgrundare för personlig utveckling och mental välbefinnande app Remente, om de små, varje dag saker du kan göra för att hjälpa.

1. Uppmuntra samtal

I en värld där emojis ersätter ord och uttryck av känslor minskat till akronymer och förkortningar, är det förmodligen viktigare än någonsin att ta lite tid att prata med ditt barn utan att överväldiga eller skrämma dem.

"Var avslappnad när du börjar samtalet och låt dem prata utan att uttrycka för många av dina egna åsikter. På det sättet kommer du att se till att de berättar hur de känner, istället för vad de tycker du skulle vilja höra. "

Samtalet behöver inte ens nödvändigtvis handla om mental hälsa - det handlar bara om att de känner sig bekväma med att prata med dig så att om något börjar störa eller oroa dem, vet de vem man ska vända sig till.

Att prata med ditt barn om mental hälsa är en bra sak och om de vill diskutera det med dig, desto bättre. Påminn dem om att du är den person de kan prata med om någonting och att du alltid hör dem. säkra de känner för att prata med dig, om stora eller små problem, desto mer sannolikt kommer de att vara öppna. "

2. Var tålamod

Tanken att ditt barns mentala välbefinnande kan leda är otvivelaktigt oroande för en förälder, och denna oro kan ofta vända sig till frustration och känslor av hjälplöshet. Det är dock viktigt att hålla sig själv tills ditt barn är redo att dela.

"I Storbritannien är det tänkt att en av sex personer kommer att påverkas av mentala hälsoförhållanden och för de flesta kan det ta lite tid att öppna upp, erkänna sina känslor och kunna artikulera dem fullständigt. Detta är detsamma för en barn, som också kan skämmas eller generas. Det är viktigt att du inte trycker på dem och låter dem prata med dig när de är bekväma, inte för att de är pressade att göra det. Tålamod kan vara särskilt svårt för föräldrarna, eftersom de vill hjälpa och kanske känner sig frustrerad ibland, men försök att fortsätta och vara lugn. "

Om du känner att du behöver någon att prata med, dela dina tankar i förtroende med en nära partner eller familjemedlem, som kan erbjuda stöd och råd.

3. Var närvarande

Det kan låta som en udda, men kraven på det dagliga livet kan ofta se att föräldrarna saknar kvalitetstid med barn.

"Det kan vara svårt ibland att vara så närvarande som vi skulle vilja vara - balansera arbete och föräldraskap samtidigt som det oroar dig för ditt barns välbefinnande. Men det är viktigt att du skar lite tid varje dag till att var bara en-mot-ett med ditt barn, om det bara är att prata eller göra något roligt. Stäng av telefonen, ignorera alla e-postmeddelanden och bara fokusera på kvalitetstid tillsammans. "

4. Överreager inte

Det är ingen tvekan om att vara en modern tonåring är tuff, men det är viktigt att identifiera skillnaden mellan ungdomar och andra, mer permanenta problem.

"Även om det är naturligt för en förälder att vara orolig för sitt barn är det också viktigt att komma ihåg att barn kommer att gå igenom etapperna när de upplever nya känslor. De kanske anpassar sig till en ny förändring i sitt liv, kanske är det en ny skolan, en ny vänkrets eller till och med en liten förändring i deras rutin. Ofta med rätt stöd från sin familj kan barns beteende förändras och gå tillbaka till hur de var. "

Var noga med att övervaka förändringar i ditt barns beteende över tiden, så om du slutar med oro, kommer det att hjälpa till att identifiera eventuella mönster i deras humör.

5. Ta hand om dig själv

Kom ihåg att du är den ultimata förebilden för barn, och det innefattar exempel som gäller mental hälsa och allmän välbefinnande. Det kommer också att göra dig bra också.

"Föräldraskap kan vara krävande och stressigt ibland och det är viktigt att du tar hand om din egen mentala hälsa, eftersom det bara kan ha positiv inverkan på din familj. På samma sätt tänk på hur du visar dina egna känslor av ilska och nöd framför av dina barn, eftersom de sannolikt kommer att ta många beteendeindikationer från dig. "

En ny undersökning visade att bara 15% av brittiska ungdomar rapporterar att de får tillräckligt med sömn, avkoppling och motion. Dessa tre saker är avgörande för ett hälsosamt sinne, så var noga med att införa betydelsen av dessa faktorer i dina barn.

6. Sök hjälp

Om du har långvariga bekymmer om ditt barn, är det viktigt att göra något åt ​​det.

"Det kan ofta vara tillräckligt att fråga ditt barn vad de tror kan hjälpa dem att må bättre och genomföra förändringen. Men de kan vara ovilliga att prata med dig om sina problem eller de vet inte själva vad som kan hjälpa till. Om du är djupt orolig bör du besöka din läkare - ditt barn kan ha ett en-mot-möte med dem, eller du kan prata om dina bekymmer och be om vägledning. "

Alternativt (eller dessutom) rekommenderar Dr Ranj Singh att tala med ditt barns lärare eller skolan som ett användbart sätt att flagga upp några problem, eftersom de kanske kan erbjuda barnbidrag under veckan. Det finns också många välgörenhetsorganisationer och organisationer (som Mind and Young Minds) som erbjuder gratis information och stöd till föräldrar och unga som är oroliga eller drabbade. Vissa har också hjälplinjer som du kan kontakta och prata med någon direkt.

Läkares Råd