hudvård

5 sätt att stoppa din baksmälla som förstör din hud


hudvård 5 sätt att stoppa din baksmälla som förstör din hud

Minns du första fyllan? (Juni 2019).

Anonim

Inte bara gör hängare att vi känner skräp på insidan (huvudvärk, illamående, ångest - listan fortsätter ...) men för att lägga till förolämpning mot skada kan de också få oss att se lite värre ut för slitage på utsidan genom att göra vår huden förefaller torr, puffig och röd.

Men om du lider denna säsong och vill få din hud tillbaka på rätt spår i tid för nyåret, finns det några enkla steg du kan vidta för att förbättra ditt utseende. Här förklarar några toppexperter allt.

Fortsätt att dricka

Nej, vi pratar inte om alkohol. Helen Bond, nutritionist på uppdrag av Harley Medical Group, säger att det inte dricker tillräckligt eller dricker för mycket alkohol, kommer att göra dig uttorkad och det kommer snabbt att återspeglas i din huds tillstånd.

"Alkohol är inte bara hög i socker men kan vara mycket dehydrerande vilket kan göra att huden blir trött och tråkig. En uppbyggnad av toxiner kan också ta sin tolv på levern och vår förmåga att rengöra. Detta kan dyka upp på vår ansikte gör det mindre än strålande. Hydrat genom att dricka 6-8 glas vatten eller prova varmt vatten med lite lite citronjuice. Andra hälsosamma alternativ inkluderar kokosnötvatten, örtte och grönt te rikt på hudskyddande antioxidanter "

Glöm inte att vi får 20% av vätskan från mat, så äta minst fem portioner vattenrik frukt och grönsaker varje dag.

Skrupa bort tråkig hud

Exfoliering är verkligen viktigt för ljus hud och är också perfekt för att förbereda det för smink. Corinne Morley, intern expert på Triology, säger:

"Polering bort gamla hudceller uppmuntrar cellomsättningen och avslöjar ny hud under - det är viktigt att återställa strålande glöd. Trilogins Gentle Exfoliant (£ 23.98, Amazon.co.uk) som inte innehåller grova, skarpa bitar eftersom dessa kan irritera och skrapa ytan av huden, men använder istället Jojoba mikrosfärer för att försiktigt buffa bort orenheter och döda hudceller. "

Ät smart

Du är vad du äter, så det är inte konstigt att den sena natten pizza eller oljig friteringen inte gör din skinns baksmälla mycket bra. Helen säger:

"Mitt råd är att försöka balansera din kost i de dagar som leder fram till en fest. Vitaminerna A, C, E och K är väsentliga för hälsosam hud och kan vara effektiva när de appliceras topiskt såväl som att inkludera dem i din kost. C-vitamin Orange, vitamin A-laddad frukt och grönsaker som papaya, mango, pumpor, sötpotatis, morötter, butternut squash kan främja stark och fast hud. K vitamin K stärker kapillärväggar och ofta brutna kapillärer läcker deoxiderat blod för att bilda mörka cirklar. Så inkludera lövgrönsaker, kefir, yoghurt, pommes frites och purjolök som alla är bra källor till vitamin K. "

Få en tidig natt

Se till att du får ett gott ögonblick i dagarna fram till din stora natt ute, eftersom det kommer att hjälpa din hud att regenerera och se till att du inte börjar dricka på bakfoten. Dr Justine Hextall, konsult dermatolog på uppdrag av The Harley Medical Group, säger:

"En brist på sovplatser leder till mörka cirklar, och huden blir ofta matt, torr och ofta känsligare. Vi vet alla hur mycket bättre vi ser efter en god natts sömn. Det här är inte en illusion, huden regenererar verkligen på natten. Sömn gör det möjligt för kroppen att vända om det dagliga fria radikala skador genom cellförnyelse. När du sover, ökar din kropp naturligtvis sin förmåga att bekämpa miljö och naturskador, vilket innebär en bättre och ljusare hud. En god natts sömn kan öka effektiviteten hos speciella tillväxthormoner som reparerar och regenererar kollagenproducerande celler, vilka är ansvariga för hudens elasticitet och täthet. "

Ta bort din smink

Din hud kommer inte att tacka dig för att du lägger dig i sängen med ett ansikte fullt av smink, så var alltid säker på att du ger ditt ansikte en bra tvätt innan du somnar. Dr Hextall säger:

DermaQuests Essential Daily Cleanser (£ 29, Harleymedical.co.uk eller Amazon.co.uk) när vi är uppe hela kvällen har roligt, vad gör det för vår hud och hur kan vi hjälpa? Använd en mild hudtvätt. kommer inte att avlägsna hudskyddet, partikelmake-ringen kan effektivt avlägsnas men huden kommer att förbli mjuk och hydratiserad. Brist på sömn och alkohol, lämna huden torr och ibland inflammerad. Det är därför viktigt att hudregimen är extremt mild för att skydda hudens barriär, vår första försvarskans. "

För mer tips för en hälsosam, lycklig festsäsong, besök vår julkollektion.

Läkares Råd