föräldraskap

5 sätt att skydda din familj mot kolmonoxidförgiftning

föräldraskap 5 sätt att skydda din familj mot kolmonoxidförgiftning
Anonim

En nyligen genomförd undersökning av npower har visat att endast en av 20 föräldrar känner till symptomen på kolmonoxid (CO) -förgiftning och mer än en tredjedel av brittiska bostäder är inte utrustade med ett CO-larm. Med denna vecka som kolmonoxidmedvetenhetsvecka har vi sammanställt fem sätt att skydda dig och din familj mot farorna med CO-förgiftning:

1. Känn de vanligaste symptomen

Endast 6% av personerna i Storbritannien kan upptäcka de vanligaste symptomen på kolmonoxidförgiftning, vilket innebär att möjliga fall kan saknas. Yrsel, huvudvärk, illamående och kräkningar, trötthet och förvirring, magont och andfåddhet och andningssvårigheter är alla symptom på CO-förgiftning. Om du märker något av dessa, se till att söka hjälp .

2. Montera CO-larm i ditt hem

Det enda sättet att upptäcka CO läckage är med ett CO alarm, det är ett enkelt och relativt billigt sätt att se till att du skyddar din familj mot potentiella CO läckor.

3. Få dina apparater servas regelbundet av registrerade ingenjörer

Oavsett om du får nya apparater eller du har haft dem en stund, krävs det regelbundna tjänster av registrerade ingenjörer för att säkerställa att allt fungerar korrekt och eventuella funktionsfel som kan orsaka CO läckor tas upp.

4. Se till att ditt kök är utrustat med en fläkt och inte blockera luftventiler

Det är verkligen viktigt att alla rum är ordentligt ventilerade, om du har luftluftar i något av dina rum, se till att möbler inte täcker dem.

5. Se till att dina skorstenar och rökgaser regelbundet svepas av kvalificerade svepningar

Blockerade rökor och skorstenar innebär att kolmonoxid inte kan fly, det är en bra idé att schemalägga inspektioner en gång om året för att se till att de fungerar korrekt.

Läkares Råd