välbefinnande

5 saker som din bäckenbotten kan göra för dig


välbefinnande 5 saker som din bäckenbotten kan göra för dig

Avslappningsträning för bäckenbotten (Juli 2019).

Anonim

Behandla golvmusklerna är vår kropps största oungliga hjältar - de är ansvariga för så mycket men får inte det tack de förtjänar! Här är bara några av de saker de kan göra:

1. Ge dig kontroll över blåsan

Behandlat som ett handfat håller bäckenet de viktigaste bäckenorganen (urinblåsa, livmodern och tarm) på plats och stöder blåsan för att ge kontroll när du är gravid. De slappnar av som blåsan kontrakter för att släppa urin och dra åt för att låta dig hålla, vilket ger dig frihet att fortsätta med din dag utan att permanent avbryta toalettstopp.

2. Förbättra sexuell känsla och orgasmisk potential

Det har föreslagits att de som kan aktivera sitt bäckgolv kommer att uppleva ökad sexuell tillfredsställelse och mer intensiva orgasmer. Alternativt kan de med en försvagad eller skadad bäckenbotten uppleva en förlust i sensation.

3. Stärka kärnan för en smalare mage

För en stark midsektion och smalare mage måste hela kärnan fungera effektivt - och detta inkluderar bäckenbotten. Våra "tvättbräda" buksmuskler är rent "ytliga muskler". För en riktigt stark kärna behöver vi förstärka musklerna på insidan - det börjar från bäckenbotten och lyfter upp i djupa muskler som stärker ryggraden och ritar in i magen.

4. lindra ryggont

Ryggsmärta kan orsakas av en försvagad kärna. När kärnmusklerna - övervägande bäckensgolvsmusklerna - är svaga, måste andra muskler över kompensera, vilket leder till dålig hållning och ryggsmärta. Förstärkning av bekkenbotten kommer att öka den totala kärnstyrkan och stödja ryggen.

5. Förhindra prolaps

Pelvic organ prolapse är när en eller flera av bäckenorganen (livmodern, vagina, tarm eller urinblåsa) faller från sin normala position och bulgar mot vagina. Ett starkt bäckgolv innehåller alla dessa organ på plats och håller allt där det borde vara.

Jane Wake är en kvinnlig fitness professionell och bäcken golv expert. Hon är också talesman för INNOVO

Läkares Råd