kondition

5 saker vi lärde oss från vinter OS


kondition 5 saker vi lärde oss från vinter OS

Ava Max - Sweet but Psycho [Official Music Video] (Juni 2019).

Anonim

2018 Vinter-OS i Pyeongchang slutade på söndagskvällen (25 februari), vilket markerade en rekordbrytande medaljavgift för laget GB.

Medan du kanske inte känner trängseln att hoppa på en bobsled eller försök din hand vid curling när som helst snart, finns det några viktiga massage som vi alla kan ta från årets olympier. Här är några av våra favoriter ...

Vem: Ester Ledecka

Vad: Den tjeckiska skidåkaren / snowboarden firade hennes överrasknings guld genom att gå till KFC (frågar reportrar att inte berätta för sina tränare).

Hemma-meddelandet: Det är okej att fira med mat.

Gör det till jobbet: Medan inte alla belöningar måste vara ätbara, lite av det du vill ha gör du ingen skada - speciellt när du har tjänat det. Tricket är att kryssa så många näringslådor som du kan när du går till gorging efter träning efter guld.

  • Snabbmat kan fungera för dig! Att välja ett högproteinbjudande som KFC eller Nando's en gång i en blåmåne är en bra strategi, särskilt om du byter frites till sallad (osannolikt vet vi, men det är värt ett försök).
  • Försök att inte hänga på att kompensera matkalorier med träning. Medan vikthantering handlar om energibalansen behöver du inte spendera varje vakna ögonblick att öva "bränna det för att tjäna det".

Vem: Tyska Madrazo

Vad: Om utsikten att vara sista över mållinjen gör att du försöker din första Parkrun, leta inte längre än tyska Madrazo som inspiration. Den mexikanska längdskidåkaren är ny i sporten och anlände till mållinjen en jättestor 26 minuter bakom vinnaren - till en hjälte välkommen inte mindre.

Ta hem meddelandet: Det är ingen skam att komma sist.

Gör det jobbigt: Att ringa upp din konkurrenskraftiga sträck kan vara en mycket hjälpsam taktik för att få dig där du vill åka. Genom att behålla ett genuint känslomässigt inslag i din träningsrutin kan skiftet i vikt bort från prestanda hjälpa till att ladda upp din rutin - och därefter dina resultat.

  • Tänk på händelser som Parkrun eller hitta din lokala GoodGym-grupp för att få stöd för dina träningsinsatser.
  • Håll dina utmaningar realistiska om du har en tendens att överdriva det. Att hålla sig till en daglig utmaning är osannolikt att du gör någon skada, även om du försöker utöva dina träningsvänner, men offentligt lovar på en under-3-timmars maraton när du är skadlig, är kanske en plan du vill sätta på håll.

Vem: Simen Hegstad Krueger

Vad: I början av sin lopp föll norska längdskidåkaren Simen Hegstad Krueger, flera skidåkare landade ovanpå honom och bröt sedan en av sina poler. Och sedan fortsatte att slå 67 andra skidåkare till mållinjen.

The home-home-meddelande: Det handlar om comeback.

Gör det till jobbet: Oavsett om du är en olympisk skidåkare eller en desillusionerad dieter, hämtar dig själv efter att den första (eller tredje) hinderen är nyckeln. Återgångar är en given - tricket är att göra dem tillfälliga.

  • Visa alla misslyckade försök som en historisk händelse. Så snart det har hänt, är det tidigare och ditt jobb är att hålla ögonen på priset. Lär av din erfarenhet med alla medel, men vet att uppnå ditt mål handlar om vad du gör i nuet och i framtiden.
  • Planera comebacks med relish. Oavsett om det återupplåsar kylskåpet med din favoritfrukt och grönt, eller behandlar dig själv för några gnistrande nya tränare, se din comeback som en spännande ny möjlighet.

Vem: Lindsey Vonn

Vad: Efter att ha vunnit en brons, meddelade amerikanska skidåkaren Lindsey Vonn att Pyeongchang kommer att bli hennes senaste olympiska spelen och säger att hennes kropp "förmodligen bara inte kan ta ytterligare fyra år".

Ta bort hemmet: Vet när du ska sluta.

Gör det till jobbet: Om du löper risken för utbrändhet, om du har ett fitnessmål, efter en orealistisk ätregime, eller helt enkelt bränner ljuset i båda ändar, kan du bara ta del av lageret med noggrann granskning.

  • Ibland kommer de klokaste besluten att ta ett steg tillbaka, en paus från din rutin och ta reda på om vad du gör verkligen får dig till var du vill gå.
  • Om du fortsätter att falla vid ett visst hinder kan det vara dags att ompröva: ställer du upp dina sevärdheter för högt? Behöver du tänka på vad du vill uppnå? Det finns ingen skam i att minska dina önskemål om du lider. Att byta till en låg effekt, lägre intensitet rutin, till exempel en som är mer hållbar, kan ha fler fördelar än du kan föreställa dig just nu.

Vem: Tessa Virtue och Scott Moir

Vad: Efter att ha misslyckats med att försvara sitt Vancouver-guld 2014, bestämde sig konståkare Tessa Virtue och Scott Moir att kalla det en dag. Fram till dess, de gjorde en U-sväng, rockade upp i Pyeongchang och fortsatte att vinna guld- och hjärtan över hela världen.

Ta bort hemmet: Resilience är ovärderligt.

Gör det jobbigt: Att utveckla fysisk och känslomässig motståndskraft kan vara en ovärderlig tillgång för både fysisk och mental välbefinnande.

  • Att lära känna skillnaden mellan när man ska ta en paus, när man ska ge upp och när man ska ge in hjälper dig att skilja mellan acceptans, avgång och nederlag. Oavsett om du utmanar styva matvanor kan din motvilja mot att ta upp en ny sport eller möta en svår medarbetare, framgångsrikt bero på dessa scenarier, bero på den paus du har tagit - att "intern lagring" är avgörande för att bygga elasticitet.
  • Byt upp saker regelbundet. Nej, vi menar inte bara din träningsrutin (även om det är viktigt) - fortsätt att växla upp alla aspekter av din dagliga rutin så att du vant sig vid att kontinuerligt anpassa sig till förändringar. Att vara okej med förändring och medverkan i att skapa U-svängningar och Planera Bs vid behov, à la Virtue / Moir, är viktigt för att upprätthålla ljudet emotionell elasticitet.

Läkares Råd