hudvård

5 skincare resolutioner alla bör försöka i januari


hudvård 5 skincare resolutioner alla bör försöka i januari

Daily Tarot & Oracles 17 January 2019 | You are Here for the Greater Good Love & Money ? (Juni 2019).

Anonim

Om din hud känner lite lustig i januari, rädd aldrig. Vi pratade med Dr Anjali Mahto, konsult dermatolog och talesman för British Skin Foundation, för några nya års skincare resolutioner för oss alla att göra 2018.

Varför är hudvård så viktigt?

En av huvudfunktionerna hos huden är att fungera som en barriär mot omvärlden, men den här funktionen kan lätt minskas eller skadas om den inte är ordnad.

"Hudbarriären kan lätt störa eller skadas av skadliga kemikalier som förorening i miljön, kumulativ solskada eller till och med produkter som medvetet appliceras på huden för deras anti-aging effekter som retinoider. Dessutom, till detta, som hudålder, blir det alltmer torrt över tid. Med hjälp av rengöringsmedel kommer miljömärken och mikroorganismerna att elimineras, såväl som potentiellt att förbättra barriärfunktionen i huden. Detta kommer i sin tur att resultera i ett förbättrat övergripande utseende.

Nästan allting kan ha en effekt på din hud, från där du bor till vad du äter. Stress har anekdotiskt noterats för att orsaka försämring av inflammatoriska hudförhållanden som eksem, psoriasis, akne och rosacea, medan kost har visat sig ta sin vägtull på hud.

Det är värt att notera att vissa produkter kan irritera huden - var noga med att läsa alla etiketter före användning.

Utöver detta är vintern en hård säsong för huden, med de hårda förhållandena som gör att den bildar en skyddande barriär mot elementen för att förhindra förlust av vatten. Ofta kan detta resultera i ökad torrhet, skalning och flaking av huden.

"Det är viktigt att fuktar regelbundet för att bekämpa den här vintertørrningen. Fuktgivare kommer att binda och behålla vatten, förutom att bilda en skyddande tätning som förhindrar ytterligare vattenförlust. För bästa effekter bör detta ske strax efter duscha och sedan hela dagen efter behov Torrt väder, låg luftfuktighet och vind bidrar också till ömma, avsmalnande läppar på vintern. Använd en mild läppskrubb för att sluga av död hud och behåll ett badkar eller klibb på dig hela tiden. "

Upplösning # 1 - Använd solskyddsmedel

Solskyddsmedel är inte bara för sommaren och bör bäras under hela året, eftersom det fortfarande finns skadlig ultraviolett strålning runt. Solskyddsmedel bör vara bredspektrum som erbjuder skydd mot UVA och UVB och minst SPF 15. Detta är särskilt viktigt om du gillar utomhushobbyer som löpning, vandring eller snösporter. Regelbunden solskyddsmedel kommer att bidra till att förebygga utveckling av hudcancer och för tidig åldrande.

Upplösning # 2 - Håll saker rena

Sminkväskor är en grogrund för bakterier. Makeupborstar ska rengöras minst en gång i månaden - vilket många kvinnor försummar att göra. Annars kan bakterier byggas upp på ytan från att de hela tiden kommer i kontakt med huden. Produkterna ska inte användas före utgångsdatumet eller bör kasseras en viss tid efter öppnandet. Detta varierar beroende på produkttyp. Till exempel två eller tre månader för mascara och 12 månader för flytande foundation. Utgångsdatum anges vanligen på sidan av produkterna, som ett datum efter öppnande (PAO), t.ex. 12M eller 3M.

Upplösning # 3 - Använd ett serum

Ansiktsserum är koncentrerade, klara, geliknande lösningar applicerade på huden, som består av små molekyler. Det innebär att de absorberas snabbt och tränger djupt in i huden. De har en hög koncentration av aktiva ingredienser, såsom antioxidanter, vitaminer eller peptider. Ett antioxidantserum kan bidra till att begränsa skador som orsakas av föroreningar och ultraviolett ljus. Det finns också några data som de också kan förbättra effekten av din solskyddsmedel.

Upplösning # 4 - Tänk på en veckas ansiktsmask

Lerbaserade masker är ett bra alternativ för oljiga hudtyper som är benägna att bryta ut. Lera är en utmärkt ingrediens vid ritning av föroreningar som kan leda till fläckar. Kaolin i lera absorberar olja och hjälper mattifiera huden. Andra ingredienser som kan vara till hjälp inkluderar salicylsyra, glykolsyra, tea tree olja, retinol och niacinamid.

För torr hud, leta efter en mask som innehåller hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en av de mest hydrofila (eller "vattenälskande") molekylerna som finns i kosmetiska produkter och har en e- normativ vattenbindande kapacitet. Det fungerar därför som den perfekta fuktkrämsmedel, fuktar torr hud och plungar ut fina linjer och rynkor i åldrande hud.

Upplösning # 5 - Se en hudläkare

Dermatologer kan ge en rikedomskompetens från att kontrollera dina molar och utslag, för att ge specifikt skräddarsydda råd om din hud och anti-aging råd. Nästan alla kan dra nytta av att se denna typ av läkare. Kolla in det allmänna läkarrådets online register för att bedöma din dermatologs uppgifter - i Storbritannien kan alla som har fullgjort nationell utbildning läsas i specialregistret.

Läkares Råd