sexuell hälsa

5 minuters terapeut: Min ex vill vara vänner

sexuell hälsa 5 minuters terapeut: Min ex vill vara vänner
Anonim

Vår inhemska kön och relationer expert spenderar fem minuter med en användare vars ex fortfarande vill vara vänner.

Hej, Christine. Jag heter suzie Min förlovade Brian dumpade mig för några månader sedan. Jag är 32 och hade trott att han skulle vara mannen jag skulle spendera mitt liv med - och killen jag skulle få barn med också.

Tyvärr tyckte mina vänner inte om honom, och min pappa gjorde det inte heller. Men jag trodde att vi kom väldigt bra tills han berättade för mig att han tyckte om mig mer som en syster än en älskare! Jag försöker komma över honom, men det är svårt.

Han ringer alltid eller textar mig och vill fortsätta att vara vänner. Han fortsätter också att ringa min mamma för en chatt.

Vad handlar det här om? Det är som om han vill att vårt liv ska fortsätta som tidigare, men vill bara att vi ska leva tillsammans eller ha sex. Jag är förvirrad. Jag gillar att se honom eftersom en del av mig hoppas att han kommer att ändra sig och vill ha mig tillbaka som sin flickvän om vi är i regelbunden kontakt. Men jag tror ibland att se honom är dåligt för mig.

Sessionen

Christine: Det här är ganska vanligt, faktiskt, men det gör det inte lättare att hantera. Jag antar att du måste fråga dig själv är detta: tror du att han någonsin kommer att ändra sig och vill ha dig tillbaka som sin flickvän?

Suzie: Om jag är ärlig tror jag inte det. Det är som att han faktiskt föredrar saker som de är nu.

Christine: Tja, den andra frågan är: vill du ha honom i ditt liv som vän?

Suzie: Jag är inte säker. För tillfället tycker jag att det är smärtsamt att vara runt honom.

Christine: Du säger att du har undrat om att se honom är dåligt för dig. Vad tycker du är svaret på den frågan?

Suzie: Det vet jag inte heller

.

Christine: Sätt det här: vill du hitta någon att gifta sig och att få barn med?

Suzie: Definitivt.

Christine: OK, så låt oss titta på sannolikheten för att den här personen kommer att vara Brian. Ska vi ge det en rating av 100? Låt oss säga 100 betyder att Brian definitivt kommer att utforma för att vara din man och dina barns far. Och 0 betyder att det inte finns någon chans. Vilket betyg kommer du att ge denna möjlighet?

Suzie: Oh - ja, om du säger det så, ungefär 40

.

Nej, mindre än det ... kanske 25.

Christine: Skulle du satsa på honom som vill ha dig då?

Suzie: Absolut inte.

Christine: Så, från en praktisk synvinkel hur ska du träffa någon speciell?

Suzie: Jo, jag har en fantastisk grupp vänner och jag kunde gå ut med dem. Faktum är att bror till en av mina kompisar alltid varit angelägen mot mig och en del av mig känner mig ganska upphetsad av tanken att han och jag skulle kunna ha ett datum i framtiden. Saken är att även om alla vill att jag ska göra fler saker med dem, håller jag med om att se Brian och då har jag ingen ledig tid.

Christine: Jag förväntar mig att Brian i viss mån är din komfortzon. Hur länge har du träffat varandra?

Suzie: Åtta år.

Christine: Jo, det är en vana, eller hur? Och ofta är det mycket svårt att ge upp en vana. Den som försökt att sluta röka kan berätta det!

Suzie: Jag tycker att du har rätt. Jag har gjort allt med honom så länge att det känns läskigt att börja göra saker med andra människor.

Christine: Skulle det hjälpa om du gjorde något slags schema? Kanske kan du titta på de närmaste veckorna och begränsa din kontakt med Brian och kanske ordna att gå ut med dina vänner flera gånger under den perioden?

Suzie: Ja, det tror jag skulle vara bra. Jag känner inte att jag bara kan skära honom helt - ännu inte. Så kanske om jag sa till honom att jag bara skulle se honom på söndagar - jag skulle känna mig mer fri att göra andra saker resten av veckan.

Christine: Skulle det verka som ett realistiskt alternativ för dig?

Suzie: Jag tror det.

Christine: Du säger att Brian ringer upp din mamma. Vad tycker hon om det?

Suzie: Jo, hon gillar honom ganska, men hon kan inte förstå varför han tror att hon kommer att hålla sig nära honom nu när han har dumpat mig.

Christine: Har hon sagt det till honom?

Suzie: Nej.

Christine: Kan det hjälpa om hon gjorde?

Suzie: Ja, för om jag inte svarar på hans texter ringer han henne. Det verkar inte ha inträffat för honom att om vi inte är tillsammans, kan han inte förvänta sig att fortsätta att vara en stor del av våra liv.

Christine: Vad sägs om att fråga din mamma att berätta för honom det?

Suzie: Bra idé.

Christine: Det låter som om du har gott om vänner, Suzie.

Suzie: Jag gör det.

Christine: Så, tror du att du vill - eller behöver - Brian som en vän?

Suzie: Tja, nej. Som jag sa till dig, gillar inte många människor som är nära mig.

Christine: Varför är det?

Suzie: De tror att han är lite kontrollerande. Och han har inte mycket gemensamt med min grupp kompisar.

Christine: Det låter inte då att hans vänskap är något du värdesätter mycket. Och faktiskt kan jag inte undra om du verkligen tror att han skulle ha gjort en bra långsiktig pojkvän eller man för dig.

Suzie: För att vara ärlig har jag börjat undra på mig själv.

Christine: En sista sak då: Varför inte skriv en lista över alla saker som du inte saknar om honom? Sätt ner allt du verkligen inte tyckte om. Det borde hjälpa dig att rensa ditt sinne. Och om du samtidigt börjar lätta honom ur ditt liv, borde du upptäcka att du har mer tid och lust att blanda med andra människor.

Suzie: Tack, Christine. Jag känner mig tydligare i mitt sinne nu.

Christine: Bra. Förhoppningsvis kommer du att vara helt över Brian snart och kan se fram emot en romantisk framtid med någon annan.

Andra läser också:

Mitt äktenskap är i ruiner: Vår inhemska kön och relationer expert spenderar fem minuter med en användare som har ett relation problem.

Jalousi: Vår inhemska kön och relationer expert spenderar fem minuter med en användare som har ett relation problem.

15-minuters stressbusters: Serenity här kommer du med våra topp 5 stressbusters.

Läkares Råd