hudvård

5 vanliga hudvårdsfel du kanske gör


hudvård 5 vanliga hudvårdsfel du kanske gör

5 vanliga misstag vid körprov (Juni 2019).

Anonim

Oavsett om det går till sängs med några (eller alla) av din smink, dricker inte tillräckligt med vatten eller glömmer bort fördelarna med ögonkräm, gör vi alla hudvårdsfel från tid till tid. Vissa misstag kan dock vara värre än andra när det gäller din huds hälsa. Dermatologen Dr Justine Hextall, för Harley Medical Group, förklarar vad hon tror kan komma i vägen för bättre hud:

1. Överkomplicerar din hudvård rutin

"Jag skulle vilja säga att 50% av de jag ser på min klinik har för komplicerat en regim som faktiskt skadar hudens barriär och balanserar det naturliga sura pH-värdet. Dagens erbjudande om hudvård är större än någonsin tidigare och människor har blivit mycket mer experimentell, särskilt nu med tillgång till sociala medier konton fokuserade på hudvård och skönhetsråd.

"Jag råder försiktighet eftersom jag ibland ser problemskinn bland tjejerna på 20 och 30-talet, helt och hållet som en följd av att produkterna ständigt byts ut och överdrivna hudvårdssystem. Mitt råd är att hitta vad som fungerar och försöka hålla fast vid det längre än en vecka! Produkter kan ta minst sex veckor för att börja göra skillnad och också komma ihåg att fortsatt användning är nödvändig för att behålla resultaten, du måste förbli engagerad för att uppnå de resultat du vill ha! "

2. Inte anpassar din hudvård rutin till din ålder

"Det är ingen tvekan om att din hud kommer att förändras i takt med att den åldras. Skincare regimet du använde i tjugoårsåldern kommer inte nödvändigtvis att fortsätta att vara rätt för fyrtioåren om du vill behålla den ungdomliga glöden. så kallad tonårshud med oljighet och tillfällig utbrott. Ofta är det årtiondet som de flesta individer känner är toppen av hudens hälsa. Robust hud som är relativt hård, har den ungdomliga glöden och för det mesta slutet av akne.

"Av våra trettiotalet börjar vi vanligtvis märka de tidiga subtila tecknen på åldrande hud. Till exempel blir huden lite mindre hydratiserad, för vissa kan det vara första gången de behöver använda fuktkräm. Dynamiska rynkor vi ser på våra tjugoårsåldern bli en mer fast med utvecklingen av fina linjer.

"Av våra fyrtioårsålder tror jag att vår hud börjar reflektera vår livsstil och hudvård. Personer börjar märka ökad torrhet eftersom hudbarriären blir mindre effektiv. Förlust av hudfasthet och åldersfläckar och synliga trådårer är ett vanligt klagomål. Det är dags att investera i bra hudvårdsprodukter. Jag brukar regelbundet använda ett antioxidantserum och fokusera min kost på antioxidantmatar. Återigen är ett högfaktorblock mycket viktigt och jag skulle rekommendera att de flesta individer skulle dra nytta av mer aktiva behandlingar. "

3. nej, din hudvård rutin kan inte un-do livsstil val

"Din hudvård ensam kommer inte automatiskt att fixa dina hudproblem. Enligt min uppfattning är guldstandarden för bra hud en hälsosam livsstil, en respektabel diet och ett hudvårdssystem som skräddarsys för dig. Mina fyra bästa livsstilsfaktorer som gör huden mest skador är UV-exponering, rökning och överdriven alkohol, stadsliv (med ökad exponering för förorening) och kronisk stress, speciellt om de kombineras med sömnbrist, kommer alla att bidra till att åldras i huden. Oavsett hur hydratisering av din valda fuktighetskräm är, det kommer inte att vända Dehydratiserande effekterna av rökning. Om du vill ha bra hud måste du se till att ta itu med dessa livsstilsfaktorer också. "

4. Inte inkorporera ansiktsbehandlingar i en rutin

"När vi blir äldre är jag fast övertygad om att hudbehandlingar kan vara mycket fördelaktiga för att hålla ett ungdomligt glöd. En vanlig ansiktsbehandling för att ta bort döda hudceller och hydrathud gör underverk. Mikrobehövande behandlingar, speciellt i kombination med hydratiseringsmedel som hyaluronsyra och antioxidanter kan verkligen öka hudglöden. Nyckeln är att träffa en hudvårdspersonal och planera ett behandlingsprogram som innehåller bästa möjliga hudvårdssystem för din hud. "

5. Ha ansiktsbehandlingar i isolation

" Om du letar efter att ta itu med linjer och hudton med Botox och fyllmedel tror jag att det kan få en betydande inverkan på att sänka effekterna av hudåldring. Jag känner emellertid också att behandlingar i isolering som läppförstoring kan göra ansikte ser obalanserad. Jag tror att det är väldigt viktigt att konsultera en certifierad läkare för att få sin åsikt och diskutera de olika behandlingsalternativen som finns tillgängliga för att uppnå de resultat du vill ha.

" Säkerhet är nyckeln här och som jag alltid förespråkar mindre är mer. Injektion av små mängder av ett säkert fyllmedel, såsom Juvederm, och att lägga till mer efter två veckor om det behövs är alltid det bästa sättet enligt min åsikt."

För mer tips, besök vår hudkollektion .

Läkares Råd