hudvård

4 hudvård regler för att undvika rynkor

hudvård 4 hudvård regler för att undvika rynkor
Anonim

Håll en rynkfri hudfärg med dessa enkla anti-aging skönhetssteg.

Vad är hemligheten hos ungdomlig hud? En person som har en bra ide är Lorraine Perretta, Nutritional Consultant vid International Institute of Anti-Aging.

Perretta var värd för en ny expertklinik på vårt forum, och rådde Zesties om hur man klarar tecken på åldrande. Här är några av hennes råd.

Perretta säger, "Med ålder börjar vi alla märka början av rynkor. Och rynkor verkar mer framträdande på torr hud, så att fuktighetskrämmen inifrån är det första steget i att minska dem.

"Det finns massor av bra saker du kan göra för att förbättra din huds hälsa från insidan."

REGEL nr 1: Ät essentiella fettsyror

Perretta säger, "De viktigaste näringsämnena för att återfuka huden inifrån är de essentiella fettsyrorna omega 3 och omega 6. Dessa kommer att göra ett friskt cellmembran och kan hittas i nötter, frön och oljig fisk. Se till att du har en del av dessa varje dag.

"Dessutom kan du tycka att det är mycket användbart att komplettera med en essentiell fettsyra som innehåller både omega 3 och 6. Kontrollera etiketten för att se till att fiskoljan har filtrerats för att ta bort eventuella föroreningar från havet."

Oljig fisk rik på omega 3 inkluderar lax, sardiner, makrill och färsk tonfisk.

Nötter och frön inklusive mandel, hasselnötter, solros och pumpafrön är särskilt rika på omega 6. Perretta rekommenderar: "Köp påsar av var och en av dessa och blanda i en stor burk, håll i kylen och ha en handfull varje dag."

REGEL nr 2: Drick mycket vatten

Perretta säger: 'Har du någonsin funderat på vad din hud är gjord av? Hur bildas dina hudceller?

"Hudceller föds i de djupaste skikten i huden och varje hudcell bildas som en vattenbom. Insidan av varje hudcell är fylld med vatten, vilket gör det plumpigt. Utsidan av hudcellen (ballongdelen) är gjord av fett och detta fett håller vattnet in.

"Så om du lider av torr hud, kanske du inte dricker tillräckligt med vatten, eller du får inte äta tillräckligt med rätt fett för att göra ett vattentätt cellmembran."

REGEL nr 3: Ta grapsfrö extrakt

Perretta säger, "Forskning har visat att grapesextrakt hämmar kollagenets nedbrytning (denna uppdelning manifesterar sig som rynkor). Så att ta grapsfrö extra kan hjälpa till att hålla huden tjockare och avvärja rynkorna.

"Advanced Nutrition Programmet har en produkt som heter SKIN Collagen Support, som innehåller grapeseed extrakt tillsammans med andra viktiga vitaminer och mineraler för att bibehålla en sund hud."

REGEL nr 4: Undvik dålig hudmat

Perretta säger, "Spendera inte pengar på mat som kan förringa hudens hälsa. Till exempel kan söta livsmedel som kex och godis göra huden vävnad mindre elastisk och mer rynkad.

"Undvik mättade fetter som finns i skräpmat, fet kött, smör och ost. Mättat fett stöter på oljans balans i huden och kan bidra till uttorkning och blockerade porer.

"Undvik salt, eftersom detta kan resultera i puffiness som minskar hudens elasticitet.

"Och slutligen minimera koffein eftersom detta kan ha en diuretisk effekt som dehydrerar huden vilket gör det trött att titta."

Andra läser också:

Ät din väg fri från depression: så vilka näringsämnen behöver du?

Glutenfria måltider: Dessa är enkla och snabba att förbereda.

Märkning av mat: hur man navigerar dig genom etikett labyrinten.

Läkares Råd