äta nyttigt

4 dietmyter läkare vill att du slutar tro


äta nyttigt 4 dietmyter läkare vill att du slutar tro

GUMMY vs REAL FOOD 4!!! (Juni 2019).

Anonim

Från att dämpa gluten i onödan att välja mat med låg fetthalt finns det många otätheter kring sund mat. Denna missinformerade rådgivning kan inte bara dölja din dom, det kan faktiskt hindra dig från att bli hälsosam alls.

För att klargöra saker, bad vi fyra läkare att avslöja de dietmyter som de tycker behöver brista:

Myt 1: Begränsning ger dig resultat

NHS viktminskning kirurg och grundare av Vavista Life Dr Sally Norton säger:

"Den största myten där ute är att låg fetthalt, lågt kolhydrat, lågt kaloriinnehåll eller andra livsmedelsbegränsningsdieter, är ett bra alternativ för hållbar viktminskning - det är bara inte sant. Våra kroppar är utformade för ett brett utbud av färska, obearbetade mat och det är det viktigaste att fokusera på. Det är inte konstigt, mat, superdiet eller magisk piller som mirakulöst leder till viktminskning. Det handlar bara om att bygga hållbara hälsosammare matvanor och flytta mer. "

Myt 2: Köttet får dig att gå ner i vikt

Dr Gil Jenkins, rådgivare till hälso-tilläggsinformationstjänsten (HSIS) säger:

" Jag blir irriterad när folk säger att kött är dåligt för dig, eftersom vi är naturliga omnivorer. När du äter kött, håll det friskt och lutat, ha en mängd, stek inte köttet och koka inte till punkten för charring. När vi blir äldre behöver vi protein för att hålla upp musklerna för att förhindra fall och svaghet. Lean kött är en bra, smältbar källa till protein och järn samt andra mineraler. "

Myt 3: Du måste göra stora förändringar för att se resultat

Dr Ashton Harper, näringsexpert och gastrointestinala sjukdomar specialist och Bio-Kult expert säger:

"Den bästa dietten är en där det finns ett samordnat och hanterbart förändringsbeteende, till exempel att inte ha skräpmat och försöker äta mindre delar av maten utan att begränsa den faktiska mängd ingredienser."

Myt 4: Det som fungerar för en person kommer att fungera för en annan

Dr Daniel Jones, chef för kosttillskott företaget Revive Active säger:

"Människor måste vara skeptiska till nya trender i kosten livsmedelsindustrin, om det inte stöds av massor av bra, väl genomförd forskning. Det viktigaste att komma ihåg är att näring inte är enstor-passar-allt. Varje individ är unik, med en unik fysiologi som svarar på egen väg till näringsmässiga stimuli. Se det som en investering i din hälsa, känsla och välbefinnande och leta efter att hitta vad som fungerar för dig. "

Läkares Råd