välbefinnande

2006 "ett dåligt år för NHS"

välbefinnande 2006 "ett dåligt år för NHS"
Anonim

Läkare har hävdat att 2006 trots att regeringen hävdar tvärtom, 2006 har i stort sett varit ett dåligt år för NHS.

Tidigare i år sade hälsasekreteraren Patricia Hewitt att NHS har haft sitt "bästa år någonsin" och premiärministern Tony Blair hävdade förra veckan att hälsovården förbättras, "ofta ganska dramatiskt".

Men en granskning av det senaste året av British Medical Association (BMA) hävdar att den enda riktiga höjdpunkten för 2006 var regeringens beslut att införa ett rökförbud.

"2006 har varit full av dystra ögonblick för NHS - arbetsförluster, träningsbudgetar slashed, förlitar sig på att försena verksamheten för att spara pengar och sjukhus stängningar som tillkännages samtidigt som nya PFI private finance initiativ)", säger BMA ordförande James Johnson .

"Dessutom är regeringens fixering med att införa den privata sektorn i primärvården, vilket riskerar att destabilisera det väl respekterade brittiska systemet för allmän praxis."

BMA har också uttryckt oro över att finansieringsökningarna kommer att sluta 2008 och leda till att regeringen uppmanas att se till att hälso- och sjukvårdspersonal är involverade i NHS-reformen under det kommande året för att säkerställa att finansieringen används "klokt".

Viktiga utmaningar som BMA anser behöva ställas inför 2007 är omorganisation av sjukhustjänster. medicinsk reglering läkarutbildning; begränsningar för privatisering och sjukhus förvärvade infektioner.

"Nästa år måste vara ett bättre år för hälsovården och för patienterna. Statsministeren har mycket övertygande att göra när han säger att det bästa är att komma, " avslutade Johnson.

© Adfero Ltd

Läkares Råd