välbefinnande

200 cancergener hittades


välbefinnande 200 cancergener hittades
Anonim

Forskare har länkat nästan 200 gener till bröst- och tjocktarmscancer, många av dem tidigare okända, har det rapporterats.

En studie utförd av amerikanska forskare hittade totalt 189 muterade gener som spelade en roll i generering, utveckling och spridning av cancerväxter, vilket tyder på att cancer som en allmän sjukdom var betydligt mer komplex än vad experter tidigare hade tänkt.

Generna i kombination tänkas utlösa cancer samt diktera hur aggressiv tumören är, förutom hur mottaglig det är för olika behandlingar.

Nu akademiker från John Hopkins University i USA som ledde forskningen föreslår att upptäckten kan leda till effektiva behandlingar för cancer som riktar sig mot specifika gener i stället för mer generella behandlingar som strålbehandling som används för närvarande.

"Det stora antalet mutationer som rapporteras i detta dokument ger en glimt av vad som ännu inte kommer och ger spännande nya riktningar för läkemedelsupptäckt i bröst- och tjocktarmscancer", kommenterade Dr Francis Collins från National Institute of Health, som gav finansiering till forskning.

© Adfero Ltd

Läkares Råd