lever, njure och urinvägar

12 sätt att stoppa blåsans svaghet som styr ditt liv

lever, njure och urinvägar 12 sätt att stoppa blåsans svaghet som styr ditt liv

Naturliga kurer för inkontinens (April 2019).

Anonim

Blåsans svaghet är inte något du bara behöver ta upp när du blir äldre. Du kan förhindra att du kontrollerar ditt liv genom att hantera dina symtom. Här är hur.

1. Tal med din läkare

För att hantera symtomen på rätt sätt måste du förstå vad du har att göra med, så tala med din läkare för att ta reda på om du har stress, uppmaning eller blandad inkontinens.

Stressinkontinens uppstår när bäckensbottensmusklerna försvagas, vilket leder till att urinen läcker ut om du sätter press på blåsan, t.ex. genom skratt, hosta eller motion. Om du uppmanar inkontinens (även känd som en överaktiv blåsan) kommer du att uppleva plötsliga uppmaningar att urinera. Det anses att det här orsakas av receptorer i blåsan som skickar förvirrade meddelanden till hjärnan, vilket indikerar att blåsan är full när den inte är. Om du upplever både ofrivilliga läckor och en överaktiv blåsan, kan du ha blandad inkontinens.

2. Arbeta den bäckenbotten

För de med stressinkontinens kan du förstärka dina bäckens golvmuskler genom att träna övningar i din dagliga rutin. Du bör börja se fördelarna om några månader, enligt TENA Lady brand ambassadör Dr Hilary.

"Pelvic golvmuskler övningar bidrar väsentligt till att stödja blåsan och tarm och minska symtomen på blåsans svaghet, men du måste vara tålmodig och uthållighet i några månader för att se bra resultat, säger han.

"Först identifiera dina bäckensmuskler genom att stoppa ditt flöde av urin i mitten. Kom ihåg vad dessa muskler känner för när du kontraherar dem. Sätt nu bekvämt och kläm musklerna 10 till 15 gånger i rad medan du andas normalt och inte dra några andra muskler. vecka, håll kontraktionerna längre och träna dem oftare. "

3. Välj rätt produkter

TENA Lady har en rad produkter, från liners till pads och byxor, som är utformade för att minimera störningar som orsakas av blåsans svaghet hos människors vardag. TENA Lady Pants Discreet har utvecklats för att hjälpa till att hantera måttlig blåsesvaghet och erbjuda större absorption än pads. De känns som vardagliga underkläder tack vare en ny blomdesign av professionell underkläder designer Ceri Williams, kombinerat med bomullsmaterial och en diskret passform. De erbjuder också Triple Protection från läckage, lukt och fukt så att du kan känna dig trygg och säker på vad du än gör.

4. Planera framåt

Lämna inte dig själv som behöver ta bort miles från var som helst eller fast i mellanspåren på M5. Planera din resa ut, inklusive alla pit-stop längs vägen. Du kan också ladda ner en toalettproffsapp på din smartphone som leder dig till närmaste anläggningar var du än befinner dig.

5. Klipp ut diuretika och livsmedel som irriterar urinblåsan

"Undvik koffeinhaltiga drycker och alkohol, särskilt senare på dagen och på natten, eftersom båda är diuretika som gör att dina njurar producerar mer urin", berättar Dr Hilary.

Även om alla reagerar annorlunda kan vissa livsmedel, som kryddiga karriärer, irritera bladen på fodret, förvärra symtomen. Så försök byta kryddor för örter i din matlagning, för smak utan irritation.

6. Försök med blåsomskolning

Om du har en överaktiv blåsan kan din läkare hänvisa till dig till en specialist för blåsomskolning. Detta börjar vanligtvis med att hålla en dagbok där du noterar ner alla gånger du får en uppmaning att gå till loo. Med hjälp av dessa fynd kommer du då att få tekniker för att hjälpa dig att öka tiden mellan att känna behovet av att urinera och faktiskt gå till loo. Blåsomskolning bör utföras i små steg och kan rekommenderas i samband med bäckenbottenövningar.

7. Meditera

"Urgeinkontinens kan reagera på" mindfulness-based stress reduction "(MBSR)", säger dr Hilary. MBSR innehåller tekniker som meditation, mild yoga och kroppsövningar för att hjälpa människor att lära sig att hantera stress. "Det kan hjälpa till att minska ångest och känslor och dämpa hur brådskande signalerna kommer från blåsan till hjärnan", berättar dr. Hilary.

8. Drick för att släcka din törst

"Avsiktligt begränsande vätskeintag kan vara kontraproduktivt eftersom det kan leda till uttorkning och koncentrerad urin som kan irritera blåsans foder", säger Dr Hilary.

"Att dricka stora volymer å andra sidan kommer att öka urinproduktionen och leda till frekvens. Så drick bara tillräckligt för att tillfredsställa din törst. I genomsnitt är 6 till 8 koppar vätskor om dagen tillräckligt."

9. Sköta din hud

Med lite extra omsorg kan du se till att huden inte blir irriterad av läckor. Genom att använda TENA Lady Pants Discreet, som är utformade för att andas och har integrerade läckagehinder som säkert låser urin, kan du se till att din hud blir fräsch och torr. Om din hud är känslig, använd försiktiga tvål och rengöringsmedel för att lugna området.

10. Titta på din vikt

Att vara överviktig sätter mer tryck på blåsan, så att upprätthålla en hälsosam, aktiv livsstil är nyckeln till att förbättra symtomen, oavsett vilken typ av inkontinens du har.

11. prata om det

Du behöver inte uppdatera din Facebook-status, men du borde inte heller flaska upp saker. Nästan hälften av kvinnorna (47%) kommer att uppleva någon form av blåsesvaghet under sin livstid * så att du säkert hittar några av dina vänner går igenom eller har gått igenom, något som är mycket likartat. Ju fler människor talar om att uppleva blåsesvaghet, desto tidigare kommer vi att utrota allt förlägenhet som kan låta kvinnor känna sig ensamma och oroliga.

12. Stressa inte

Blåsans svaghet är inte något som borde hindra dig att gå ut eller göra saker du tycker om. Genom att ta itu med symptomen tidigt och utnyttja allt tillgängligt stöd, kan du snabbt återvända till affärer som vanligt.

För att hjälpa dig att hitta rätt skydd för dina behov, beställa ett gratis prov av TENA Lady Pants Discret online

* 2016 OnePoll undersökning av 1.000 brittiska kvinnor för TENA Lady

Läkares Råd