skönhet

11 saker som en podiatrist verkligen vill att du ska veta


skönhet 11 saker som en podiatrist verkligen vill att du ska veta

Les Be Honest | Foursome S2 | Episode 7 (Juni 2019).

Anonim

Vi vet alla betydelsen av regelbundna ögonprov och tandvårdskontroller, men hur är det med de glömda fotsoldater som pundar trottoarer varje dag?

Med sommaren äntligen här och tanken på att få fötterna ut på stranden väldigt mycket på våra tankar, pratade vi med podiatrist Dr Bharti Rajput för att ta reda på vad hon skulle vilja att vi skulle veta.

1. Kontrollera dina fötter varje dag

"Många människor tar inget intresse i fötterna, de ignorerar smärta och obehag. Om du hade huvudvärk varje dag skulle du inte ta det så lätt. Så kolla dina fötter, antingen när du är i badet, eller ta bara fem minuter att sätta på en bra fotkräm och göra en snabb undersökning - eftersom fötterna verkligen är fönster för din hälsa. "

2. Torka dem ordentligt

"Människor har en vana att rusa ut ur duschen och bara sätta på sina strumpor och lämnar fukt i sprickorna. Beroende på hur smutsiga tårna är, kan fukten stanna där och svamporganismer kan blomstra, vilket leder till förhållanden som idrottsfot. "

3. Ge tånaglar andningsrum

"Felaktigt skurna tånaglar är den främsta orsaken till ingreppade naglar (den största fotklappen jag ser på min klinik). Skär dina tånaglar rakt över - men gå inte för kort eller i hörnen. Om du vill bli av med obehagligt bitar runt kanterna, ta bara en nagelfil, som en emery board, för att runda dem.

"Att bära skor som ger tårna tillräckligt med utrymme kan också hjälpa till att förhindra inbrätade naglar."

4. Var inte panik över en ingrown tånagel

"Blötlägg det i lite varmt saltvatten och applicera en mild antiseptisk grädde. Vänta sedan en eller två dagar. Om det kommer att slå sig ner, kommer det att göra det under den tiden", förklarar Dr Bharti. Scholls Ingrowing Toenail Complete Clip and Spray Kit kan användas hemma för att behandla tidigt stadium ingrowing tånaglar, för att lindra smärtan och hjälpa nageln växa rakt ut.

Dr Bharti tillägger: "Om nageln utvecklar en pussficka, är mycket inflammerad och smärtsam, eller om du är diabetiker, gå och se din podiatrist. Många människor oroar sig för att deras tånagel måste tas bort, men det kan behandlas konservativt."

5. Se upp för förändringar i dina tånagels utseende

"En svamp kan börja som ett vitt, spottigt, pulverigt utseende på nagelns yta. Oftast har folk haft nagellack på ganska länge sedan tar de av och märker den. Det andra tecknet är missfärgning - Det kan vara en lös kant av nageln som blir lite gul, eller det kan bara vara lite ogenomskinlig. Det kan då bli tjock, skört eller smulande. Det här är indikatorer på en svampspikinfektion. "

6. Behandla problem så snart du ser dem

"En mild svampspikinfektion kan behandlas hemma med en överklagande åtgärd, " säger Dr Bharti. Scholl har en tvåstegs svampspikbehandling som kan hjälpa till att behandla infektionen. Engångsfiler används en gång i veckan under de första fyra veckorna för att försiktigt ta bort det övre lagret av den infekterade spiken. En behandling tillämpas också på nageln dagligen under de första fyra veckorna och sedan en gång i veckan tills missfärgning har vuxit ut.

"Om detta inte börjar lindra symtomen, se din podiatrist, eftersom det kan vara snabbt att sprida sig", tillägger Dr Bharti.

7. Köp skor på eftermiddagen

"Många fotproblem börjar från skoinköpet. Du kanske tänker på att köpa skor på en lördag morgon, men jag rekommenderar att du väntar till lördag eftermiddag, eftersom dina fötter kommer att vara lite svullna och i deras mer normala storlek. "

8. Dela inte fotvårdsprodukter

"Jag vet att du älskar din partner och familj, men behåll dina fotfiler på dig själv. Det är som en tandborste. Många människor brukar säga:" Det är fotskrubberen på badrummet. " Nej, det är din fotskrubber. "

9. Använd blisterplaster

"Om du får en blåsare, tryck inte på den. Använd istället en hydrokolloidgips. De gör två saker: de ger extra dämpning till det område som kan vara lite ömt och de stoppar direkt friktion i området ."

10. Glöm "bryta in" nya skor

"Om en sko passar, passar den i butiken. Medan vissa material som läder kommer att sträcka lite efter att du har köpt dem, om skon inte passar i början, kommer det aldrig".

11. Se efter dina fötter året runt

"När det är hetare på sommaren vill folk få ut fötterna och de kommer till oss och säger" Jag behöver bära mina sandaler, kan du bara bli av med svampinfektion? " Självklart kan vi hjälpa, men sommarfötter är gjorda på vintern. De behöver TLC året runt.

"Vi har lärt oss att borsta tänderna och vi går till tandläkaren en eller två gånger per år, men folk tänker inte på att gå till podiatristen två gånger om året. Det är något vi borde förändras."

För mer information om symtom på svampspik och hur Scholls svampspikbehandling kan hjälpa till att förhindra smittinfektion och återfall, gå till hemsidan

Scholl Fungal Nail Treatment och Ingrowing Toenail Complete Clip and Spray Kit är medicintekniska produkter - läs instruktionerna

Synpunkterna är de av Dr Bharti Rajput och återspeglar inte nödvändigtvis de av Reckitt Benckiser

Läkares Råd