välbefinnande

10 sätt att hjälpa till att slå missbruk

välbefinnande 10 sätt att hjälpa till att slå missbruk
Anonim

Uppskattningsvis två miljoner människor i Storbritannien bekämpar en missbruk av något slag. Den allvarliga naturen av missbruk betyder att tillståndet är väldigt komplext och otroligt varierat. Medan missbruk inte kan botas, kan den hanteras och människor kan återhämta sig.

Oavsett om du går igenom en missbruk eller har en vän eller familjemedlem som lider, avslöjar Ian Young grundaren av Sober Services (en rådgivande rådgivningsavdelning) hans råd för en smidigare väg till återhämtning. Men innan något annat, han råder att få hjälp från antingen en professionell eller återhämtad missbrukare som förstår missbruk är en sjukdom - detta är viktigt i tidskriften för en lyckad återhämtning och kommer att möjliggöra den allra bästa chansen för en ljus och lycklig framtid. Eftersom det är möjligt.

1. Gör återhämtning Prioritering

"Det är väldigt viktigt, särskilt i de tidiga stadierna av din återhämtning, att du tar det på allvar och förbinder dig med allt som du frågar av den som du har förmåga att lära dig (nykter coach, terapeut, rådgivare, behandlingsgrupp, sponsor, andra återhämta narkotika osv.) Sätt dig själv först, men behåll återhämtningen ditt primära fokus. Du får inte få en andra chans till återhämtning. Det finns alltför många som aldrig överlever deras missbruk och chanserna för en överdos efter att någon haft en period av Att vara drogfri stiger så signifikant att alla återfall blir en tickande tids bomb. Respektera återhämtningen du har och du behöver aldrig spela rysk roulette igen. "

2. Isolera inte dig själv

"Beroende kan vara mycket ensam plats att existera inom, så återhämtning känns bättre när den är full av andra människor. Det kan vara svårt först att vara runt andra människor, men glöm aldrig hur svårt det är att behålla en missbruk.

Om du kämpar för att vara runt människor i tidig återhämtning, påminna dig om konsekvenserna av att du återvänder till att isolera och vara ensam. Det stödsystem du skapar kommer att ge dig en massiv ökning och hålla dig ansvarig för en ny grupp vänner.

De kommer att vara där när du behöver dem och de hjälper dig att hålla dig motiverad och fokuserad. "

3. Gå med i ett 12-stegs gemenskap

"Det finns 12 steg för alla typer av missbruk och för många andra sjukdomar som anorexi, bulimi, depression, OCD, offer för sexuella övergrepp etc.

Detta kan vara en underbar källa till kompanjonskap, enhet och resurser.

Det kommer att ge dig så underbart värde, hjälp och visdom till dina egna återhämtningsinsatser som det säger sig självklart att detta är en av "måste" för en lyckad återhämtning. "

4. Behandla det en dag i taget (ODAAT)

"Det här är ett återhämtningsslag och lite av en kliché, men det är verkligen en korrekt bedömning av det dagliga återhämtningsprogrammet. Vi strävar efter att hålla koll på en dag i taget - åtminstone tills du lyckas få koll på din återhämtningsprogram. Du kan väl kämpa med obsessiva tankar och längta efter några av dina gamla tidsfördriv, särskilt i början, men dessa passerar. Håll ett öppet sinne, förbli lärbar och upptäck nya tekniker för att övervinna dina negativa tankar och känslor, samtidigt som du kommer ihåg att Ibland är det bästa vi kan göra inte att vår missbruk påverkar oss för en dag eller en timme åt gången. "

5. Ändra saker ...

"Det mest effektiva sättet att behålla en hälsosam återhämtning är att ersätta dina dåliga vanor med friska, nya. Omgiv dig med positiva människor och börja njuta av de saker du brukade njuta av innan din missbruk tog över - familj, böcker, musik, komedi, teater, DIY, trädgårdsarbete, träning, etc.

Ta reda på kulturevenemang och aktiviteter i ditt område som kan stimulera din kropp och sinne på en ny, spännande och hälsosam sätt. Jag har hittat Meet Up är väldigt användbar för mig att ansluta mig till andra liknande personer som jag kan dela med mig av mina hobbyer och tidsfordriv. "

6. ... Och det inkluderar några av dina vänner

"Självklart menar jag inte alla dina vänner, men säkert de som har varit med i att använda" historia och hjälpa dig att engagera dig i din missbruk istället för att hjälpa dig att förbli säker och orolig.

Om du har vänner som kan äventyra din återställning, är det dags att hitta en ny vänkrets - åtminstone för tillfället. När du har en bra återhämtningstid bakom dig, kan du överväga att återvända för att se hur de går på. Rätt vänner hjälper dig att behålla (inte hindra) en hälsosam återhämtning. "

7. Håll aktiv och mata din kropp de bra grejerna

"Det är vetenskapligt bevisat att träning frigör endorfiner, vilket ger oss en naturlig hög.

Bara 30 minuter går hunden eller blir aktiv på gymmet i en timme, till och med bara för några dagar i veckan kommer att göra underverk för din positivitet.

Övning kommer inte bara att öka din fysiska styrka, det kommer också att öka din känslomässiga och mentala hälsa. Ämnet av näring och diet är också väldigt viktigt; speciellt när du är genom de första stadierna av avgiftning. Men när någon kommer av alkohol kommer deras kropp att kräva sockerarterna som finns i spritet och därför kan det vara användbart för någon som är i ett avstegstillstånd för att äta söta snacks.

"

8. Håll dig upptagen

"Vi längtar efter stimulans och aktivitet, så att vi inte gör en lycklig eller hälsosam återhämtnings livsstil. Att hitta ett jobb (om du inte redan har en) eller gå tillbaka till utbildning (om du inte redan är utbildad i fältet du vill utforska).

Frivillig dig själv i en sektor som du vill jobba med och se var resan leder dig.

Och möjligen viktigast, hitta sätt att vara användbara för andra människor.

Eftersom missbruk ofta känns eller verkar självisk, gör återhämtning om osjälviskhet och generositet. "

9. Hitta något som är större än din missbruk

"Det går inte att komma ifrån det faktum att du kommer att behöva en stor anledning att sluta, speciellt när du är i återhämtning. Bara för att du vet att det är rätt sak att göra och det är vad alla vill att du ska göra kanske inte är tillräckligt när missbruk träffar dig.

Identifiera något som resonerar med dig och driver dina lustar, eller bränner dina ambitioner. Det viktiga här är att inte komma in i återhämtning bara för att slå din missbruk, men mer för att slå den och fortsätta att leva ett uppföljande och vårdande liv.

De mycket saker de kan ha letat efter inom deras missbruk kan avslöja sig för människor i sin återhämtning och kan användas som en källa till styrka för att övervinna obsessions eller tvångstankning.

10. Ge inte upp

"Vägen till återhämtning är inte komplicerad, men det kan väl vara tider när det känns utmanande. Oavsett vad du gör, ge inte upp eller ge bort din missbruk. Ta alltid upp dig och ta en annan gå - trots allt Alternativen är inte söta. Låt dina vänner, familj och industri hålla dig i ansiktet av frestelser och svåra dagar. "

Läkares Råd