välbefinnande

10 tips till sida steg kall och influensasäsong


välbefinnande 10 tips till sida steg kall och influensasäsong

Ava Max - Sweet but Psycho [Official Music Video] (Juli 2019).

Anonim

Varför blir jag kall varje år?

När vädret blir kallt blir uppvärmningen uppe, men att vara i värmen och omges av sjuka personer i ett begränsat utrymme skapar ofta den perfekta miljön för bakterier att sprida, vilket innebär att människor tycks vara mer benägna att smittas under vintermånaderna.

Det finns över 200 olika kalla virus och det är troligt att de flesta av oss kommer att fånga minst en eller två förkylningar varje år. En torr, repig sår hals är ofta det första tecknet följt av en rinnande näsa, trötthet och aptitlöshet.


Relaterad historia

Använd honung för att behandla din hosta, säg nya riktlinjer


Vad är skillnaden mellan kall och influensa?

Influensa är en infektion i andningssystemet som orsakas av influensaviruset och varje år upp till 15 procent av oss kommer att fånga influensa. Till skillnad från förkylning börjar symptomen plötsligt och är allvarligare - hög feber, extrem trötthet och ont är alla vanliga egenskaper.

Köld och influensa är båda mycket smittsamma. Viruset är luftburet, så varje gång du hostar, nysar eller pratar, sprider bakterier. Viruset kan också överföras med handkontakt, så det är viktigt att du tvättar händerna regelbundet.

Topp 10 tips som hjälper till att avvärja förkylningar och influensa:

1. Ät din fem-dag

Ät minst fem portioner av olika frukter och grönsaker om dagen - de är bra för att öka ditt immunsystem. En del frukt innehåller en medelstor hel frukt eller tre mindre frukter, till exempel satsumas eller torkade aprikoser.

Läkares Råd